Πύρινη λαίλαπα “καταπίνει” την Εύβοια – Οι φλόγες μπήκαν σε σπίτια στη Λίμνη – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε Κεχριές και Μουρτιά

Η πύρινη λαίλαπα “καταπίνει” την Εύβοια με τις φλόγες να τρέχουν ανεξέλεγκτα καίγοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι αλλά και οι παραθεριστές.

Συνολικά 1.130 άτομα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τη Λίμνη Ευβοίας και την παραλία Κοχύλι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μετά τους 650, ακόμη 480 άτομα επιβιβάστηκαν από το λιμάνι της Λίμνης στο φέρι μποτ «ΠΑΡΑΛΟΣ» και μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας παραμένει το φέρι μποτ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» για να συνδράμει στην απομάκρυνση τυχόν άλλων πολιτών.

Δείτε την πύρινη κόλαση στη Λίμνη Ευβοίας από βίντεο αναγνώστη του enikos.gr:

Το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Οι εικόνες του eviatopblog είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Άνθρωποι φεύγουν να γλιτώσουν από την πυρκαγιά εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, τους κόπους μιας ζωής, όλα τους τα υπάρχοντα. Η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Στον δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Την ίδια ώρα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.

Από την ανατολική πλευρά του μετώπου ήδη έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν. Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στην Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις. Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μιλούν για πολύ δύσκολη κατάσταση. Στις Κεχριές και την Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Eviatopblog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ