Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο που ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά την Τρίτη στη Βαρυμπόμπη, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Το σημείο είναι κατάφυτο και αρκετά πυκνό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις. Οι πρώτες ρίψεις που έγιναν από το ελικόπτερο, δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που αναφέρουν πως άκουσαν εκρήξεις.

Ανάλογο βίντεο εξασφάλισε και το enikos.gr. Στις εικόνες φαίνεται το σημείο, όπου ξεκίνησε η φωτιά και διακρίνεται σε δέκατα του δευτερόλεπτου μία λάμψη.

Δείτε το βίντεο του enikos.gr

Σημειώνεται πως ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι η πυρκαγιά δεν ξεκίνησε από έκρηξη σε κάποιο μετασχηματιστή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΑΔΜΗΕ που επικαλείται το ΑΜΠΕ, εάν είχε γίνει έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να τεθούν και πάλι σε λειτουργία τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι γραμμές που βγήκαν εκτός χθες (σ.σ. Τρίτη), εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Δηλαδή, το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τόνιζαν ότι η επιθεώρηση που έγινε το πρωί στο δίκτυο, έδειξε ότι οι ζημιές από την πυρκαγιά ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, προσέθεταν, γίνεται από την Πυροσβεστική.

ΔΕΔΔΗΕ: Μακριά από το δίκτυο το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά

Από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει σε σχετική ανακοίνωση πως στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής. Οι πλησιέστερες εγκαταστάσεις δικτύου βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ