Συναγερμός σε Χαλκιδική και Χανιά για κρούσματα κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαλκιδική και στα Χανιά έπειτα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά αλλά και εργαζομένους, σε παιδικές κατασκηνώσεις.

14 κρούσματα σε παιδιά σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά εντοπίστηκαν τουλάχιστον 14 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης, μιλώντας στο GRTimes, τόνισαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Πάνω από 30 κρούσματα στα Χανιά – Κλείνει η κατασκήνωση

Την απόφαση να κλείσουν προσωρινά την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορονοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, στη συγκεκριμένη κατασκήνωση εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά αλλά και σε εργαζομένους. Η κατασκήνωση αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. Μάλιστα οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης αναμένεται να αποφασίσουν να μην γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, γονείς καταγγέλλουν ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης γνώριζαν την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στον χώρο τους από την περασμένη Δευτέρα, αλλά δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός και διέψευδαν τις πληροφορίες σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά έχουν ακόμα μείνει στην κατασκήνωση, αφού πολλά είναι εκείνα που έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ