Κορονοϊός: Το σχέδιο για τα PCR τεστ των τουριστών στα νησιά – Το μοντέλο της Σιγκαπούρης

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης βρίσκονται οι «δικλείδες ασφαλείας» για την άφιξη των τουριστών στην χώρα μας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

PCR τεστ στα νησιά

Μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI, ζητούν να μπορούν οι ταξιδιώτες να κάνουν PCR τεστ στα νησιά. Πολλοί τουρίστες, οι οποίοι θα βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι, οπότε θα χρειαστεί να έχουν PCR test -72 ωρών οι περισσότεροι- προκειμένου να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Όμως το πρόβλημα είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, με το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται να είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα. Από εκεί να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Rapid και τεστ αναπνοής

Επιπλέον η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για χερσαία σύνορα της χώρας μας (Εύζωνος, Προμαχώνα κ.α.), καθώς υπάρχει ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά.

Για να αποφευχθούν αυτά τα φαινόμενα, υπάρχει η σκέψη για εφαρμογή του μοντέλου της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ