• Καθηγητής αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη - Βάζει απουσίες σε μαθητές που διαμαρτύρονται

  4:42 πμ, Πέμπτη 27 Μάι 2021 4:42 πμ, Πέμπτη 27 Μάι 2021

  Στην καταγγελία πως ο καθηγητής τους, ο οποίος αρνήθηκε για πολλοστή να φορέσει μάσκα, τιμώρησε με απουσία τους μαθητές που αρνήθηκαν με τη σειρά τους να μπουν, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, στην τάξη του, προχώρησαν μαθητές ενός λυκείου στα νότια προάστια της Αττικής.

  Όπως μετέδωσε το MEGA, σύμφωνα με τις καταγγελίες των μαθητών και των κηδεμόνων τους, το επεισόδιο της Τετάρτης δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος αρνείται συστηματικά να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά του κορονοϊού.

  "Δεν την φοράει, και όταν το κάνει την έχει κάτω από τη μύτη του. Σήμερα του είπαμε ότι θα φύγουμε από την τάξη εξαιτίας αυτού και μας έβαλε απουσία. Ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν φορούσε μάσκα ούτε πριν την καραντίνα" ανέφερε ένας μαθητής.

  Έστελνε mail στους μαθητές του κατά των self test

  H εκπομπή "LIVE NEWS" παρουσίασε ένα mail στο οποίο αποστολέας είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής Φυσικής και φέρεται να έχει στείλει προσωπικά σε μαθητή του.

  «Το self test που υποχρεώνουν καθηγητές και μαθητές να κάνουν για να γίνουν δεκτοί στα σχολεία, συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης αναγράφονται τα εξής: «Το τεστ χρησιμεύει στην ανίχνευση αντιγόνων σε ατομα για τα οποία υφίστανται υποψία της ασθένειας». Από πότε υποψιάζονται το σύνολο των μαθητών και δασκάλων ότι μπορεί να είναι ασθενείς ώστε να τους υποχρεώνουν στο τεστ;» ανέφερε το mail.

  Μάλιστα από το κείμενο φαίνεται, ότι τα σημεία τα οποία ο δάσκαλος κρίνει ότι είναι σημαντικά και ο μαθητής οφείλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή, είναι τονισμένα με διαφορετικό χρώμα.

  Σε άλλο σημείο του mail αναφέρεται: «Η συσκευασία περιέχει στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό». Πιο κάτω υπάρχει η σημείωση ότι: «Η συσκευασία του τεστ δεν επιτρέπεται να καταλήξει στο περιβάλλον (σκουπίδια)», με το συμπέρασμα ότι: «Δηλαδή είναι τόσο επικίνδυνη, ικανή να μολύνει και τα σκουπίδια ακόμα».

  Σύμφωνα με τους μαθητές, το mail αυτό στάλθηκε ως ενημερωτικό και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τους γονείς όσο και από τους ίδιους του μαθητές.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα