Κρήτη: Στο Αυτόφωρο ο αστυνομικός που είχε στο αυτοκίνητο 42 κιλά εκρηκτικά

Στο Αυτόφωρο δικαστήριο αναμένεται να δικαστεί ο 43χρονος αστυνομικός που συνελήφθη από τις διωκτικές Αρχές εξαιτίας κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών.

Σύμφωνα με το cretapost, ο αστυνομικός μαζί με τον κουνιάδο του οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για κατοχή εκρηκτικών υλών και στη συνέχεια τους παρέπεμψε σε δίκη.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Μεσαράς όταν άνδρες των ΤΑΕ σταμάτησαν το όχημα το οποίο οδηγούσε ο 43χρονος αστυνομικός για έλεγχο. Όταν άνοιξαν το πορτμπαγκάζ διαπίστωσαν πως υπήρχαν περισσότερα από 42 κιλά ζελατοδυναμίτιδας με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν.

Ο ίδιος, ο οποίος υπηρετεί στο Ρέθυμνο, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή. Όπως ανέφερε το όχημα του που είναι στο όνομα της συζύγου του, το είχε δανείσει στον κουνιάδο του ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους η ζελατοδυναμίτιδα είναι από τα πιο ισχυρά εκρηκτικά και αυτό που ερευνούν τώρα οι Αρχές είναι πως έφτασε στην κατοχή του μια τόσο μεγάλη ποσότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς δύο ημεδαποί εκ τον οποίων ο ένας αστυνομικός, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης συνολικού βάρους 42,5 κιλών. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ για τον αστυνομικό θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.

Πηγή πληροφοριών: cretapost

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ