Γλυκά Νερά: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μέσω Κορυδαλλού και άλλων φυλακών – Στο μικροσκόπιο η αγοραπωλησία οικοπέδου

Η αγοραπωλησία οικοπέδου μεγάλης αξίας σε περιοχή της ΒΑ Αττικής στην οποία προβλεπόταν μια προκαταβολή δεκάδων χιλιάδων ευρώ, βρίσκεται εκ νέου στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της φονικής ληστείας με θύμα την 20χρονη Καρολάϊν πριν από οκτώ ημέρες στα Γλυκά Νερά. Οι αστυνομικοί ερευνούν πληροφορίες (ορισμένες προέρχονται από τις φυλακές Κορυδαλλού), σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, για εμπλοκή στην εγκληματική επίθεση Αλβανών ποινικών που πληροφορήθηκαν τη συγκεκριμένη συναλλαγή και στόχευσαν την κατοικία όπου διέμενε η άτυχη 20χρονη, ο 32χρονος σύζυγός της και το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι τους.

Επιπλέον, έχοντας ως δεδομένο ότι τα άτομα νεαρής ηλικίας – όπως το ζευγάρι- τείνουν να προτιμούν για τις διατραπεζικές συναλλαγές τους ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πιστωτικές κάρτες, εξετάζουν μεθοδικά ποιοι συμμετείχαν σε αυτόν τον κύκλο συναλλαγών όπου η καταβολή των χρημάτων θα γινόταν σε ρευστό. Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι εάν είχε γίνει ανάληψη χρηματικού ποσού από πιστωτικό ίδρυμα αλλά και εάν υπήρξαν παρακολουθήσεις του συζύγου του θύματος ή άλλου προσώπου που οδήγησαν τους δράστες στη μεζονέτα που σημειώθηκε η φονική ληστεία.

Κρίσιμα θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. και τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων όσον αφορά στα ίχνη DNA και αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Η έρευνα αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη και στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις, με τις διωκτικές αρχές να επιχειρούν να στεγανοποιήσουν πλήρως την έρευνα, διαθέτοντας ήδη στοιχεία που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Και στην Κρήτη οι έρευνες – Στο επίκεντρο δύο κρατούμενοι που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα

Και στην Κρήτη έχουν επεκταθεί οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία της Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, την επομένη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ζητήθηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού λίστα με τους αποφυλακισθέντες του τελευταίου χρόνου που έχουν απασχολήσει για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι παράλληλα επιχειρείται από την ΕΛ.ΑΣ. να προσεγγίσει «πληροφοριοδότες» μέσα στις φυλακές, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν διασυνδέσεις και η μία συμμορία γνωρίζει τη δράση της άλλης. Φαίνεται ότι δύο είναι κυρίως οι αλλοδαποί που έχουν αποφυλακιστεί από την Αλικαρνασσό μέσα στο ελεγχόμενο χρονικό διάστημα και έχουν απασχολήσει για βίαια εγκλήματα.

Ο ένας από τους δύο είναι Γεωργιανός και η περίπτωση του φέρεται να κεντρίζει περισσότερο την προσοχή των Αρχών. Στην Αλικαρνασσό τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί αρκετοί Γεωργιανοί κρατούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα που έχουν καταδικαστεί για ληστείες με καλάσνικοφ, ληστείες με ιδιαίτερη βιαιότητα όπως μέλη της γνωστής συμμορίας που «σιδέρωνε» τα θύματα της.Αρνείται την εμπλοκή του ο Γεωργιανός – Η ληστεία στο Πικέρμι

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε την Τρίτη ο 43χρονος Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, μέσα στο σπίτι τους στο Πικέρμι και εξετάζεται τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά. Ο 43χρονος πήγε αρχικά στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια εις βάρος του και στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του ανακριτή.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι το μεσημέρι της 14ης Μαΐου εντοπίστηκε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλαστά έγγραφα από την Ελλάδα. Συνελήφθη τότε από αστυνομικούς για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών-επιχείρηση παράνομης εξόδου από τη χώρα. Χθες το απόγευμα, ο 43χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος. Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο άνδρας αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης Καρολάιν που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

“Συνελήφθη στις 17-5-2021 το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης. Ο ανωτέρω κατηγορείται ότι την 5-3-2021, από κοινού με τέσσερις άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα τύπου full face , εισήλθαν σε μονοκατοικία στο Πικέρμι Αττικής, ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας ζεύγος ηλικιωμένων και την οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος, μεσημβρινές ώρες της 14-5-2021, προκειμένου να εξέλθει από τη Χώρα, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Έβρου, για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών-επιχείρηση παράνομης εξόδου από τη Χώρα. Ο 43χρονος, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη συνοδεία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, όπου ορίσθηκε τακτική δικάσιμος. Ακολούθως παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, όπου και κρατείτο προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία επιστροφής στη Χώρα καταγωγής του. Απογευματινές ώρες της 17-5-2021 οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος. Ο κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφίες και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του και τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ