Χανιά: Συγκλονίζει κόρη ηλικιωμένης που πέθανε στο γηροκομείο: Μητέρα, θα σου βάζω καρβέλια στον τάφο σου γιατί έφυγες πεινασμένη

Συγκλονισμένη είναι η κόρη μίας ηλικιωμένης γυναίκας που πέθανε στο γηροκομείο στα Χανιά. Η 94χρονη εισήχθη στον οίκο ευγηρίας το καλοκαίρι του 2019 και άφησε την τελευταία της πνοή τον Μάρτιο του 2020.

Η γυναίκα μιλώντας zarpanews.gr, υποστήριξε ότι η μητέρα της υποσιτιζόταν στο γηροκομείο και πως λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί σημαντικά.

“15 μέρες πριν πεθάνει, δεν μιλούσε πια, μόνο κοιτούσε. Είχε πληγές, τα πόδια της θύμιζαν τους κρατούμενους στο Άουσβιτς, τόσο αποστεωμένα ήταν. Και όταν ήρθε η ώρα της κηδείας, δεν μας την έφεραν στο σπίτι. Θεωρώ ότι το έκαναν για να μη φανεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν”, ανέφερε η γυναίκα.

“Την είχα επισκεφθεί και είδα ότι ήταν χάλια”, είπε και υποστήριξε ότι “ήταν ξαπλωμένη συνεχώς και της έδιναν για πρωινό ένα τσάι με μία φρυγανιά, ένα μπολ φαγητού το μεσημέρι και μετά ξανά φαγητό στις επτά το απόγευμα. Μιλάμε για ασιτία. Κάποια στιγμή μου είχε πει ότι ήθελε να φύγει.”

Η κόρη της 94χρονης δεν μένει μόνιμα στην Κρήτη και δεν μπορούσε να είναι συνεχώς μαζί με την μητέρα της, ωστόσο υποστήριξε ότι όταν μπήκε στο γηροκομείο η κατάσταση της υγείας της ήταν καλή. “Ήταν 94 ετών, είχε γεροντική άνοια. Αλλά δεν ήταν σε κακή κατάσταση σωματικά. Το μόνο της πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να περπατήσει μόνη της και έπρεπε να τη βοηθούν για να κινείται. Στο ίδρυμα όμως την είχαν συνεχώς ξαπλωμένη. Είχε βγάλει πληγές από την ακινησία και τις είχα δει”, σημείωσε.

“Μητέρα, θα σου βάζω καρβέλια στον τάφο σου, γιατί έφυγες πεινασμένη“, ανέφερε η γυναίκα και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να καταθέσει στις Αρχές όλα όσα γνωρίζει.

Έπειτα από την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και από τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποφασιστεί το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του οίκου ευγηρίας αρνείται τις όποιες υπόνοιες κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων, ενώ η ιδιοκτήτρια έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται για σκευωρία από πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης.

Πηγή πληροφοριών: zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ