Γηροκομείο στα Χανιά: Όλα τα πιστοποιητικά θανάτου αναφέρουν ανακοπή καρδιάς, λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη

“Το επίμαχο διάστημα το οποίο ερευνάται μιλάμε για 24 θανάτους, όπως ακριβώς προέκυψε και από το ληξιαρχείο του δήμου Χανίων, σε 15-16 μήνες. Είναι χαμηλά και είναι χαμηλότερα ακόμη από τον πανελλαδικό μέσο όρο”, ανέφερε ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας Νίκος Ρουσσόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Συνέχισε λέγοντας: “Όταν μιλάμε για 60-68 θανάτους δεν μιλάμε για τη συγκεκριμένη περίοδο. Αν ελεγχθεί όλο το διάστημα, από τη λειτουργία του το 2009 έως και σήμερα σίγουρα ο αριθμός μπορεί να βγει. Αλλά μιλάμε το επίμαχο διάστημα που υπάρχουν οι καταγγελίες για 24 θανάτους”.

Όσο για το αν είναι ακριβές ότι πέθαναν 68 άνθρωποι σε τρία χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικές αναφορές ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε: “Στα Μέσα διέρρευσε 68 θάνατοι σε 16 μήνες. Δεν είναι 68 σε 16 μήνες, αλλά 68 θάνατοι σε τρία χρόνια, εντός του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι για το επίμαχο διάστημα που ερευνάται είναι 24 θάνατοι. Δεύτερον, ό,τι προκύπτει από τις μελέτες της γηριατρικής εταιρείας Ελλάδος, πανευρωπαϊκά, οι θάνατοι στα γηροκομεία είναι 78% από ανακοπή καρδιάς, δηλαδή από τους 100 οι 78 πεθαίνουν από ανακοπή καρδιάς. Έχουν νοσηλευτεί πάνω από 1.000 άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν νοσηλευτεί τουλάχιστον πάνω από 400 άτομα”.

“Όλοι οι άνθρωποι από ανακοπή φεύγουν. Αν η ανακοπή οφείλεται σε ουρολοίμωξη ή σε κάποια άλλη βλάβη είναι άλλο θέμ. Η αιτία κατάληξης είναι η ανακοπή” υπογράμμισε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Σχετικά με την εκταφή που έγινε με εντολή εισαγγελέα είπε: “Υπήρχε καταγγελία ότι η συγκεκριμένη τρόφιμος είχε κακώσεις ,έγινε εκταφή, κανένα πρόβλημα, και τι προέκυψε; Ότι αυτό που έλεγε το γηροκομείο είναι πραγματικότητα και ότι η καταγγελία ήταν πέρα για πέρα ψευδής… Θα τελειώσει η εξέταση” είπε πριν ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα και βγει το πόρισμα των ειδικών. “Η εξέταση εξωτερικά έχει γίνει, όπως ακριβώς μεταδώσατε στο δελτίο, δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα, και αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις” σημείωσε. “Γνωρίζουμε τις καταγγελίες και πώς προέκυψε. Για μια τριήμερη νοσηλεία επήλθε ο θάνατος δήθεν από κακομεταχείριση δύο μήνες μετά… Και είναι δύο ή τρεις μάρτυρες, πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου, που έχουν απολυθεί, και θα δούμε τι συμμετοχή είχαν και τι επεδίωκαν με τις συγκεκριμένες καταθέσεις που έδωσαν, και βεβαίως όλες οι καταγγελίες, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ελεγχθούν όπως βεβαίως θα ελεγχθούν και αυτοί που καταγγέλλουν, ψυχική τους υγεία και τα υπόλοιπα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ