Πιερία: Συμπλοκή αστυνομικών με οπαδούς έξω από γήπεδο – Ξυλοδαρμό καταγγέλλουν πατέρας και γιος

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης, κατά τη διάρκεια αγώνα της Γ’ Εθνικής. Κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, με αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν στην περιοχή, και να ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Ακολούθησε ένταση, με αστυνομικούς να πιάνονται στα χέρια με τους πολίτες που άρχισαν να αντιδρούν, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο.

Ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλουν πατέρας και γιος

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν ένας 58χρονος και 29χρονος γιος του. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία για απειλή, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια μέρα και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Πατέρας και γιος κατήγγειλαν ωστόσο μέσω του συνηγόρου τους ότι υπέστησαν αστυνομική βία και προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Όπως ανέφερε, ο συνήγορός του, ο 58χρονος απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική καθώς εμφάνισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενώ ο 29χρονος μετέβη στο νοσοκομείο της Κατερίνης για ιατρικές εξετάσεις.

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας: Διοικητική έρευνα για περιστατικό

Διοικητική έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραβάσεων από αστυνομικούς σχετικά με περιστατικό διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

«Χτυπούσαν με μπουνιές και είχαν τα γόνατά τους πάνω στον γιο μου…». «Έρχεται ο αστυνομικός και ζήτησε ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, του είπα ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός. Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει. Μετά τους συλλάβανε, τους είχανε στα κελιά και ο σύζυγός μου δεν αισθανότανε καλά» ανέφερε η σύζυγος του 58χρονου και μητέρα του 29χρονου, η οποία είδε, όπως ισχυρίζεται, μπροστά στα μάτια της, τουλάχιστον 10 αστυνομικούς να χτυπούν τον άντρα και τον γιο της.

«Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου» πρόσθεσε

29χρονος: Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δέχθηκε χτυπήματα πίσω στο κεφάλι του

«Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να μείνει ζωντανός. Δέχθηκε χτυπήματα πίσω στο κεφάλι του» ανέφερε ο 29χρονος που κατήγγειλε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

«Ήταν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου. Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου…», ανέφερε ο 28χρονος περιγράφοντας το περιστατικό.

«15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κόντεψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας, που έχει να μεγαλώσει έξι παιδιά», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ