Κυπαρισσία: Kαρέ καρέ η εν ψυχρώ εκτέλεση του 39χρονου στο κατάστημά του – “Ήταν θέμα τιμής” δηλώνει ο δράστης

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κυπαρισσίας από το στυγερό έγκλημα μέσα στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν την αγριότητα του εγκλήματος και δείχνουν πως ο 72χρονος ήταν αποφασισμένος να εκτελέσει τον 39χρονο, όταν εισήλθε στο μαγαζί του.

Στο βίντεο που έφερε στο φως το Mega φαίνεται ο 72χρονος να εισέρχεται με γοργό βήμα μέσα στο κατάστημα, όπου εκτός του θύματος βρίσκονται και τρεις πελάτες. Πλησιάζει τον 39χρονο, φαίνεται να έχουν μία μικρή στιχομυθία, με τον δολοφόνο να μην διστάζει και να τον πυροβολεί εν ψυχρώ στην κοιλιακή χώρα. Η σφαίρα βρήκε το θύμα στην κεντρική αορτή, γεγονός που απέβη μοιραίο για τον 39χρονο πατέρα ενός παιδιού 20 μηνών.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Το μεσημέρι είχε δει το φως της δημοσιότητας το βίντεο του Ionian TV. Πρόκειται για εικόνες από κάμερες ασφαλείας, όπου καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του 72χρονου δράστη, ο οποίος μπαίνει με το όπλο του μέσα στο κατάστημα και ακούγεται ο πυροβολισμός που έκοψε το νήμα της ζωής στον άτυχο 39χρονο. Ακολουθεί φασαρία και αναστάτωση, ενώ ο ηλικιωμένος βγαίνει από το μαγαζί και αρχίζει να περιφέρεται έξω από το κατάστημα, περπατώντας σαστισμένος πάνω κάτω στο πεζοδρόμιο. Στις εικόνες καταγράφεται και η στιγμή που το θύμα μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο. Ο 39χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του και δυστυχώς υπέκυψε στο τραύμα που του επέφερε ο δράστης στην κοιλιακή χώρα.

Δείτε το βίντεο από το Ionian TV:

“Ήταν θέμα τιμής” υποστήριξε ο 72χρονος

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο 72χρονος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, ο ηλικιωμένος υποστήριξε πως το έγκλημα “ήταν θέμα τιμής”, διευκρίνισε ότι η διαφωνία του με το θύμα αφορούσε έναν λογαριασμό τηλεφώνου… ύψους 143 ευρώ, ενώ φέρεται να ζήτησε από τις εισαγγελικές Αρχές να του επιβληθεί η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή.

Ο 72χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία, υπό συνοδεία αστυνομικών, οι οποίοι απομάκρυναν τον κόσμο υπό τον φόβο έντασης και αποδοκιμασιών σε βάρος του δράστη. Ο ηλικιωμένος πήρε από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή στις 12, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να έχει δικηγόρο ή να του οριστεί συνήγορος από το δικαστήριο. Σημειώνεται ότι απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Τι είπε ο αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο κατάστημα περιέγραψε τι προηγήθηκε μεταξύ του θύματος και του δράστη. Ο δράστης φέρεται να διαπληκτίστηκε με το θύμα για το ύψος ενός λογαριασμού τηλεφώνου και ζητούσε τη διακοπή της σύνδεσης.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, “ο 39χρονος προσπαθούσε να του εξηγήσει ευγενικά ότι δεν μπορούσε να διακόψει τη σύνδεση καθώς δεσμευόταν με συμβόλαιο”. Μάλιστα όπως είπε ο ίδιος περιγράφοντας τον δράστη, “ο 72χρονος ήταν μέσα στο κατάστημα οξύθυμος, σεληνιασμένος και έλεγε “δεν αναγνωρίζω τον λογαριασμό”. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης αποχώρησε βρίζοντας χυδαία, πήρε ένα ταξί που τον πήγε σπίτι του και επέστρεψε κρατώντας όπλο με το οποίο πυροβόλησε το θύμα του από απόσταση 1,5 μέτρο και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Στη συνέχεια αφού για λίγο περιπλανήθηκε σαστισμένος έξω από το κατάστημα, πήγε στην πιάτσα των ταξί και πήρε ένα που τον πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου παραδόθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ