• Πολιτική Προστασία: Διαψεύδει δημοσίευμα περί "κορονοκάμπινγκ"

  7:30 μμ, Πέμπτη 08 Απρ 2021 7:30 μμ, Πέμπτη 08 Απρ 2021

  Στη διάψευση σημερινού δημοσιεύματος με τίτλο "το κορονοκάμπινγκ της Πολιτικής Προστασίας", προχωρά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

  Πρόκειται για δημοσίευμα της εφημερίδας "Espresso", όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι μέλη της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν σε γλέντι που στήθηκε στην παραλία της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, "όπου τρώνε και πίνουν, τριγυρνώντας με τα μαγιό τους χωρίς μάσκες, λες και δεν υπάρχει πανδημία", όπως αναφέρεται. Στο ρεπορτάζ, που συνοδεύεται από σχετικές φωτογραφίες, επισημαίνεται, δε, ότι "πήγαν στο αυτοσχέδιο κάμπινγκ με ένα τζιπ το οποίο φέρει το σήμα της υπηρεσίας τους".

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνεται ότι "δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο" ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας. "Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών", τονίζεται και προστίθεται ότι με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά "το δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας".

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:

  "Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Espresso», με τίτλο «Το κορονοκάμπινγκ της Πολιτικής Προστασίας», το οποίο μάλιστα αναπαράγεται άκριτα από ιστοσελίδες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

  Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών.

  Ως εκ τούτου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, το δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας (Π.Κ. 175)".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα