Ανησυχία για τα κορονοπάρτι – “Ξεχύθηκαν” στους δρόμους σε Πάτρα, Κοζάνη και Ξάνθη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που σχεδόν ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο “κόκκινο” καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει στα ύψη, με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού να αυξάνουν και τη μεταδοτικότητά του προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από τα αποκριάτικα κορονοπάρτι σε Πάτρα, Κοζάνη και Ξανθη.

Οι εικόνες την Κυριακή της Αποκριάς σε αυτές τις περιοχές θύμιζαν εποχές προ κορονοϊού. Παρά τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού αρκετός κόσμος πήγε σε κορονοπάρτι και καρναβαλικές εκδηλώσεις προκαλώντας πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς υπό το φόβο περαιτέρω επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

“Ξεχύθηκαν” στους δρόμους στην Πάτρα

Στην Πάτρα έστησαν υπαίθριο καρναβαλικό πάρτι μέχρι τα μεσάνυχτα. Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως νέες και νέοι, έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Κάστρου και διασκέδαζαν, παίζοντας αυτοσχέδια μουσική. Οι εικόνες παραπέμπουν σε ημέρες καρναβαλιού, προ καραντίνας. Σύμφωνα με το the best.gr οι συγκεντρωμένοι δεν φορούσαν μάσκες, πολλοί κρατούσαν ένα ποτό στο χέρι, ενώ κάποιοι άναβαν καπνογόνα και πυροτεχνήματα. Κόσμος ήταν μαζεμένος και στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Κορονοπάρτι είχε διοργανωθεί και στην περιοχή του Μιντιλογλίου στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο της πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκαν για τη διεξαγωγή πάρτι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Αστυνομίας φθάνοντας στην περιοχή διαπίστωσαν πως στο σημείο ήταν 98 άτομα. Συνολικά επιδόθηκαν σε 93 άτομα πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ στα άτομα που συνελήφθησαν ως ιδιοκτήτες του σπιτιού και διοργανωτές από 5000 ευρώ και 3000 ευρώ. Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι, οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με το tempo24.news ο ένας από τους διοργανωτές κατάφερε να πηδήξει από το παράθυρο και να διαφεύγει τη σύλληψη, προς το παρόν, ενώ ο άλλος είχε κρυφτεί σε ντουλάπα του σπιτιού, όπου έπειτα από έρευνα τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Κυριακή της Αποκριάς με γεμάτους δρόμους παρά το lockdown στη Ξάνθη

Στους δρόμους ξεχύθηκαν το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι της Ξάνθης, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Αρκετοί ήταν εκείνοι οι πολίτες που κατευθύνθηκαν από την κεντρική πλατεία προς την περιοχή του Κόσυνθου, ενώ κάποιοι φορούσαν αποκριάτικες στολές. Σε διάφορα σημεία της πόλης έγινε ρίψη πυροτεχνημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κατεγράφη μεγάλος συνωστισμός που εξελίχθηκε σε πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο δήμαρχος Ξανθης Μανώλης Τσέπελης αναφερόμενος στο περιστατικό του Σαββάτου με το συνοστισμό καρναβαλιστών υποστήριξε ότι δεν είχε οργανωθεί κάποια εκδήλωση και επί της ουσίας επρόκειτο για κάτι αυθόρμητο. Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε ότι όλη αυτή την εβδομάδα γίνονταν διαδικτυακά κάποιες εκδηλώσεις και “βάλαμε μουσική στον εμπορικό δρόμο της πόλης” για την τόνωση της ψυχολογίας των πολιτών. “Όλη την εβδομάδα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα”, τόνισε για να προσθέσει πως το απόγευμα του Σαββάτου κάποια νεαρά άτομα, χωρίς να υπάρχει σχετική οργάνωση, μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μόλις συγκεντρώθηκε ο κόσμος, η μουσική σταμάτησε. Ο κ. Τσέπελης τόνισε ότι οι νέοι της πόλης είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους και ότι “ο κόσμος είναι πιεσμένος”.

Κοσμοσυρροή και στην Κοζάνη

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο της πόλης της Κοζάνης το τελευταίο βράδυ Αποκριών.

Μπορεί να μην υπήρχαν αποκριάτικες εκδηλώσεις αλλά οι κάτοικοι της πόλης δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βόλτα τους στον κεντρικό πεζόδρομο και στην πλατεία, ενώ σε κάποια σημεία προκλήθηκε συνωστισμός όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο του kozanilife.gr.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: the best.gr, kozanilife.gr, xanthinea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ