Μιχαηλίδου: Τι συνέβη με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη – “Συγκάλυψη και παραποίηση” καταγγέλλει η Φωτίου

Για την υπόθεση που αφορά σε καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη και η οποία προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση και πολιτική κόντρα, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στην εκπομπή “Πρωινοί Τύπο” στον ΑΝΤ1. “Όλοι οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και η κάλυψη φθάνει το 85%, έχουν θωρακιστεί οι ηλικιωμένοι και αυτές οι δομές. Τώρα συνεχίζουμε με τις προνοιακές δομές” τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς σε δομή για παιδιά με αναπηρίες, είπε ότι η άκρη του νήματος βρίσκεται στα τέλη Ιανουαρίου. “Στις 25 και 26 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει εμβολιασμός 400 ατόμων στο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο περίπου 50 άτομα ανέφεραν ότι τελικώς δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και έτσι περίσσεψαν 25 δόσεις την μία ημέρα και 25 δόσεις την άλλη” δήλωσε και συμπλήρωσε ότι “τότε δεν υπήρχαν οι εφεδρικές λίστες και το πρωτόκολλο για τον τρόπο που πρέπει να διατεθούν και να γίνουν τα εμβόλια σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομία, προκειμένου να μην χαθούν τα εμβόλια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φύλαξης τους”.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι “βάσει της εγκυκλίου και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αναζητήθηκαν άνθρωποι που θα έπρεπε και θα μπορούσαν μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και από όσους βρέθηκαν οι μισοί ήταν εργαζόμενοι στο Κέντρο και οι άλλοι μισοί είχαν σχέση με ανθρώπους του κέντρου και κυρίως με τον γιατρό εδώ και χρόνια του Κέντρου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο γιατρός ενημέρωσε ανθρώπους που γνωρίζει από το περιβάλλον του και θα μπορούσαν να μετακινηθούν άμεσα στο Κέντρο και έτσι έγιναν τα εμβόλια σε αυτούς τους ανθρώπους”. Επίσης, είπε ότι η 16η Φεβρουαρίου, “είναι η ημέρα που έγινε η δεύτερη δόση, που προφανώς έπρεπε να γίνουν στους ανθρώπους που είχαν κάνει και την πρώτη δόση”. Τέλος, σημείωσε ότι υπεύθυνος για την όλη διαδικασία των εμβολιασμών και την διάθεση των εμβολίων είναι ο επιβλέπων ιατρός και όχι η Διοίκηση του Κέντρου.

Φωτίου: “Συγκάλυψη και παραποίηση στο σκάνδαλο των παράνομων εμβολιασμών”

Για “συγκάλυψη και παραποίηση ημερομηνιών, στο σκάνδαλο» όπως το χαρακτηρίζει των «παράνομων εμβολιασμών γνωστών γαλάζιων στελεχών, προκειμένου να προστατευθεί η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας”, καταγγέλλει την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η αρμόδια αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Φωτίου αναφέρει: “Μετά τις αθρόες καταγγελίες για το σκάνδαλο των εμβολιασμών ατόμων εκτός των φιλοξενούμενων και του προσωπικού των ιδρυμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποπεμφθεί η πρόεδρός του -η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη- η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου προσπάθησε σήμερα να θολώσει το τοπίο, με παραποίηση των ημερομηνιών εμβολιασμών, για να διασώσει την “εκλεκτή” του κ. Μητσοτάκη διοικήτρια. Στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα ανάγεται στις 25 Ιανουαρίου και ότι τότε, ο ΕΟΔΥ, επειδή ήταν η αρχή ακόμη των εμβολιασμών, δεν είχε δώσει σαφείς οδηγίες για το ποιες ομάδες θα έπαιρναν πιθανές δόσεις εμβολίων που περίσσευσαν. Γι’ αυτό ο γιατρός υπεύθυνος των εμβολιασμών κάλεσε δικούς του γνωστούς και φίλους ώστε να μη χαθούν τα εμβόλια. Μάλιστα διατείνεται ότι η κ. Νάκου ήταν απούσα και δεν φέρει καμία ευθύνη”.

“Το πρόβλημα όμως δεν δημιουργήθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Όπως αποδεικνύεται από επώνυμες καταγγελίες και δημοσιογραφική έρευνα, δημιουργήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου. Για την ημερομηνία εκείνη είχαν ενημερωθεί οι γονείς των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης και το προσωπικό του ότι θα εμβολιαστούν, αλλά στη συνέχεια τους το ακύρωσαν, παραπέμποντας τον εμβολιασμό στις καλένδες. Την ίδια ημέρα εμβολιάστηκαν άτομα τελείως ξένα προς τις δομές του ΚΚΠΠ. Για το θέμα μάλιστα αυτό, έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση που θα ερευνήσει τις λεπτομέρειες, δεδομένου ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι τα άτομα αυτά δεν προσήλθαν μετά το πέρας των εμβολιασμών ώστε να μη χαθούν οι δόσεις, αλλά από το πρωί, περιλαμβανόμενα σε λίστα που είχε δοθεί από τη διοίκηση του Κέντρου στον ΕΟΔΥ για προτεραιοποίηση”, προσθέτει.

Κλείνοντας η κ. Φωτίου επιτίθεται στην υφυπουργό και ζητά «να αναλάβει η κ. Μιχαηλίδου τις ευθύνες που της αναλογούν ως εποπτεύουσα το ΚΚΠΠ Κ. Μακεδονίας και ας μην προσπαθεί να “βγάλει λάδι” την κ. Νάκου». Υποστηρίζει ακόμη «ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς στις 16 Φεβρουαρίου δεν είναι παρά το τελευταίο επεισόδιο μιας μακράς σειράς ατασθαλιών, παρατυπιών, παραλείψεων και ευνοιοκρατίας της “γαλάζιας” κ. Νάκου που έχουν αποκαλυφθεί από εργαζόμενους του Κέντρου, ωφελούμενους και γονείς ωφελουμένων” .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ