Θεσσαλονίκη: Η ΝΔ διέγραψε δύο κομματικά στελέχη για εμβολιασμούς εκτός σειράς – Τους “ξήλωσε” και ο Ζέρβας

Εκτός ΝΔ τίθενται η Δήμητρα Ακριτίδου και ο Δρόσος Τσαβλής έπειτα τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμούσε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την απόφαση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, να απαλλάξει από τα καθήκοντά της την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου και να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσου Τσαβλή, μετά την φερόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς.

“Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί επίσης πως για το θέμα έχει παρέμβει και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του. Μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα, σημειώνοντας ότι “η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ