Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση κατά του lockdown – Προσπάθησαν να επιτεθούν σε περιπολικό

Ένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, αργά το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του lockdown.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ομάδα περίπου 50 ατόμων που είχε παραμείνει στον Λευκό Πύργο επιχείρησε να επιτεθεί σε διερχόμενο περιπολικό.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, κατά του lockdown και κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Περίπου 25 άτομα, μόλις εντόπισαν περιπολικό να διέρχεται τη Λεωφόρο Νίκης, έτρεξαν κατά πάνω του και επιχείρησαν να επιτεθούν.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 προσαγωγές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε απόσταση από τους συγκεντρωμένους, επενέβησαν ούτως ώστε τα άτομα να μην καταφέρουν να πλησιάσουν το περιπολικό.

Τα άτομα, οπισθοχώρησαν, κατευθύνθηκαν ξανά προς τον Λευκό Πύργο και συνέχισαν να πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία

Νωρίτερα, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας κατά του lockdown.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πυρσούς, φώναξαν συνθήματα κατά του lockdown και των περιοριστικών μέτρων και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Πηγή: GRTimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ