Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: “Φωτιά” έχουν πάρει οι αποστολές δεμάτων μέσω των ΚΤΕΛ – 100% αύξηση

της Ευανθίας Τασσοπούλου

“Φωτιά” έχουν πάρει οι αποστολές δεμάτων μέσω των ΚΤΕΛ, καθώς οι γονείς φροντίζουν πάντα τα παιδιά να έχουν τις καλύτερες προμήθειες από το χωριό, ώστε οι γιορτές ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες να έχουν σπιτικό άρωμα. Αρκετές οικογένειες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν θα έχουν την ευκαιρία να σμίξουν, αλλά τα παραδοσιακά καλούδια δεν θα λείψουν από το τραπέζι. Όπως δήλωσε στο enikos.gr ο Σοφοκλής Φάτσιος, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και πρόεδρος του κεντρικού σταθμού Κηφισού παρατηρείται αυτές τις ημέρες 100% αύξηση των δεμάτων.

“Οι αποστολές δεμάτων καταγράφουν αύξηση 100% σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Πλέον από τα 238 δρομολόγια που είχαμε καθημερινά, πλέον γίνονται μόνο τα 52 δρομολόγια. Υπάρχουν μάλιστα λεωφορεία που έρχονται μόνο με δέματα και με κανέναν επιβάτη” ανέφερε ο κ. Φάτσιος.

“Υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση. Δεν αφήνουν κανέναν που δεν έχει τα συγκεκριμένα χαρτιά. Έχουμε και το 65% πληρότητα, ουσιαστικά μόνο 33 άτομα μπαίνουν σε κάθε λεωφορείο. Πολλοί λίγοι είναι οι επιβάτες που δικαιούνται να ταξιδέψουν. Πρόκειται για φοιτητές κυρίως που επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους, στην επαρχία, για τις γιορτές. Κανείς άλλος δεν φεύγει” σημείωσε.

“Οπότε στέλνουν οι γονείς κυρίως στα παιδιά, κόκορες, πίτες, κουραμπιέδες, ό,τι χρειάζεται το χριστουγεννιάτικο τραπέζι” πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, τόνισε ότι υπάρχει όντως μεγάλη αύξηση στην αποστολή δεμάτων.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία» Γιάννης Λάμπρου δήλωσε στο enikos.gr ότι “αυτές τις ημέρες υπάρχει αυξημένη κίνηση στα ασυνόδευτα δέματα για διάφορους λόγους. Προφανώς, πάντα αυτόν τον καιρό και την περσινή χρονιά είχαμε αυτή την έξαρση γιατί στέλνει διάφορα ο κόσμος. Φέτος, λόγω του ότι είναι και οι μεταφορικές κορεσμένες και με τα ΚΤΕΛ παραδίδονται αμέσως τα δέματα, μπορεί και την ίδια ημέρα αν όχι την επόμενη. Αυτό απαιτεί μια κινητικότητα. Μπορεί να φαίνεται και λίγο μεγαλύτερη γιατί τα δρομολόγια είναι μειωμένα, διότι δεν υπάρχουν επιβάτες. Έχουμε και δρομολόγια με τέσσερις επιβάτες και να είναι γεμάτο δέματα. Εμείς στο σταθμό Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε ένα συνωστισμό στα δέματα αλλά εξηγείται για τους παραπάνω λόγους. Στέλνουν φαγητά, κρέατα, δωράκια, τα πάντα. Αυτόν τον καιρό στέλνουν κυρίως κρέατα, γαλοπούλες, αρνιά, κοκόρια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ