Στράτος Βαλσαμίδης: “Παγίδα θανάτου για τον αδελφό μου”

Του Νέστορα Δημαρά

Σε νέο κύκλο ερευνών εισέρχεται η υπόθεση του θανάτου του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη, μετά την εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα που μελέτησε τα στοιχεία να συνεχιστεί η έρευνα, καθώς εντόπισε κενά και παραλείψεις στον σχετικό φάκελο.

Όπως αποκαλύπτει η Realnews, ενδεικτικό των παραλείψεων στην έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Νέου Ψυχικού αποτελεί το γεγονός ότι αν και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου κατέδειξε πέντε επαφές του θύματος τη νύχτα της εξαφάνισής του, τα πρόσωπα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί για να δώσουν διευκρινίσεις…

Επίσης, το στίγμα του κινητού του εντοπίζεται τελευταία φορά το επόμενο πρωινό της εξαφάνισής του, για την ακρίβεια στις 7/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ., στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια και όχι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου βρέθηκε τελικά νεκρός ο ηθοποιός μία εβδομάδα αργότερα…

«Έστησαν στον αδελφό μου παγίδα θανάτου και τον δηλητηρίασαν. Μετά προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους και γι’ αυτό τον μετακίνησαν νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του πολλές φορές σε διαφορετικά σημεία. Τα στίγματα και οι κλήσεις έχουν εντοπιστεί, αλλά τα πρόσωπα ακόμα να κληθούν να σε καθιστή θέση στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, στην οδό Λεωνίδα Δρόση στο Παλαιό Ψυχικό, με τους γύρω ενοίκους να καταθέτουν ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν ήταν στο σημείο τις προηγούμενες ημέρες.

«Η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Από όλα τα στοιχεία της προανάκρισης δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι δολοφονήθηκε. Η δικογραφία υπεβλήθη ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος διακρίβωσε ελλείψεις και πλημμέλειες και ζήτησε επιπλέον να επισπευστεί η έκθεση ανάλυσης βιολογικού υλικού από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία και θα δώσουν απαντήσεις σχετικά με τον εντοπισμό βιολογικού υλικού DNA άλλων προσώπων στο όχημα και στη σορό», ανέφερε στην «R» η δικηγόρος της οικογένειας, κ. Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία θα ζητήσει να αναλάβει την υπόθεση η Ασφάλεια Αθηνών. «Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες άτομα που έχουμε ήδη υποδείξει στις Αρχές, να αξιοποιηθούν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια σχετικά με τα αποτυπώματα και τα DNA, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», επισημαίνει η γνωστή δικηγόρος.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ