Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στον πόλεμο της νύχτας – Το “συμβόλαιο” εκδίκησης πίσω από τη δολοφονία

Του Θεοδόση Πάνου

Σε ένα συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου», που ουσιαστικά αποτελεί πράξη εκδίκησης στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου της νύχτας, στέκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, όσον αφορά τη μαφιόζικη δολοφονία του 56χρονου Δ.Κ. στα Βριλήσσια, ο οποίος θεωρούνταν «βαρύ» όνομα για τον υπόκοσμο.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ανοίξει τον φάκελο δολοφονίας επίσης μεγάλου «νονού» της νύχτας, που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος λέγεται πως είχε «καθαρίσει» τον πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρο Παπαχρήστου, που φαίνεται πως αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο επίορκων αστυνομικών με τον κόσμο της παρανομίας.

Μετά τη δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο, στον χώρο του υποκόσμου συζητιόταν το όνομα του 56χρονου από τα Βριλήσσια ως παραγγελιοδόχου της εκτέλεσης του «νονού» της νύχτας, προκειμένου να εκδικηθεί για τη δολοφονία του φίλου του, πρώην ΕΚΑΜίτη.

Οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στη Μύκονο, εστιάζοντας σε δύο δολοφονίες που φέρονται να έχουν σχέση τόσο με «μαύρο χρήμα» από έκνομες δραστηριότητες στη νυχτερινή ζωή του νησιού όσο και με τον πακτωλό του παράνομου χρήματος από τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας» στην Αθήνα.

Ο 56χρονος θηριώδης άνδρας που δολοφονήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, μόλις λίγα βήματα έξω από την πόρτα του σπιτιού του, εδώ και τρεις δεκαετίες που απασχολεί τις Αρχές είχε φροντίσει να έχει χαμηλό προφίλ και κυρίως να επιλέγει με ποιους θα κάνει δουλειές και ποιους θα απορρίπτει. «Υπάρχει τα τελευταία τρία χρόνια ένας υπόγειος πόλεμος αναδιανομής τις πίτας με φόντο τα υπέρογκα ποσά από τη Μύκονο και από τη νύχτα του νησιού, αλλά και τα “ορφανά” πλέον εκατομμύρια από την “τράπεζα της νύχτας”, έπειτα από τη δολοφονία του επονομαζόμενου και “τραπεζίτη της νύχτας” Δ.Μ. τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι», λέει με νόημα στη Realnews αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Άλλωστε, το όνομα του 56χρονου θύματος της μαφιόζικης εκτέλεσης αναφέρεται στην τελευταία δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια, έπειτα από πληροφορίες της ΕΥΠ για υπόγειες σχέσεις απόστρατων και εν ενεργεία αστυνομικών με ανθρώπους της νύχτας, τοποθετώντας στο κέντρο του οργανογράμματος τον «τραπεζίτη της νύχτας» που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι το 2019 και λίγο πιο δίπλα τη φωτογραφία του 56χρονου από τα Βριλήσσια.

Η άποψη του Γιώργου Παγάνη

Τυχερός όποιος γεράσει

Η εκτέλεση του «Καπέ» ανοίγει ένα νέο κύκλο αίματος, λένε όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις στον κόσμο της νύχτας. Ο χώρος που ελευθέρωσαν τα συμβόλαια θανάτου είναι τεράστιος και προσοδοφόρος για να αγνοηθεί από νεότερους που περίμεναν τη σειρά τους για να «κάνουν κουμάντο». Το οργανωμένο έγκλημα και οι εκβιασμοί δεν καταλαβαίνουν από πανδημίες, οικονομικές δυσχέρειες και εθνικά θέματα. Εκεί οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία του υποκόσμου είναι απόλυτοι και δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Το διακύβευμα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ μεγάλο και οι Αρχές οφείλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το ξεκαθάρισμα με αποφασιστικότητα πριν δυσφημηστεί η χώρα. Δεν πρέπει να αφήσουν τους ποινικούς να συνεχίσουν στο μονοπάτι του αίματος. Αλλωστε, είναι γνωστό αυτό που λένε όσοι ζουν στην παρανομία για το προσδόκιμό τους: «Τυχερός όποιος καταφέρει να γεράσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ