Αποκάλυψη-βόμβα για το γηροκομείο: Νοσηλευτής που ήταν θετικός στον κορονοϊό εργαζόταν κανονικά

Μία σοκαριστική αποκάλυψη είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το άτομο που «έσπειρε» τον ιό ήταν νοσηλευτής του γηροκομείου που πήγαινε στη δουλειά παρότι είχε διαγνωστεί θετικός.

Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πληροφορίες ότι υπήρξε νοσηλευτής που ήταν καιρό θετικός», ενώ σε ερώτηση για το αν το ήξερε και πήγαινε στη δουλειά του, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε με νόημα: «Θα τα δούμε αυτά…».

Σύμφωνα με το Mega, λοιπόν, ο συγκεκριμένος νοσηλευτής είχε συμπτώματα προ δύο εβδομάδων, ενώ την περασμένη εβδομάδα υπεβλήθη σε τεστ που βγήκε θετικό. Όπως υποστήριξε στο LIVE NEWS, η σύζυγος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο νοσηλευτής εργαζόταν για μέρες χωρίς να έχει συμπτώματα, αλλά νιώθοντας έντονη κόπωση, για την οποία δεν μίλησε σε κανέναν. «Δεν ήμασταν ενήμεροι, δεν μας είχε πει κάτι, εργαζόταν», είπε χαρακτηριστικά η σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Η συγκεκριμένη μονάδα στον Αγιο Παντελεήμονα, είναι το 7ο γηροκομείο, το οποίο, παρ’ ότι τελεί εδώ και μήνες υπό καθεστώς απομόνωσης, ξαφνικά, μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Παράλληλα με την επιχείρηση για την μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν σε απολύμανση του τετραγώνου.

Γιατρός της κλινικής δήλωσε στο MEGA ότι τα πρώτα οχτώ κρούσματα εντοπίστηκαν την Κυριακή. Πριν από λίγο ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι ακόμη ένας ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός, ανεβάζοντας τα θετικά κρούσματα στα 41. Ωστόσο το ιικό φορτίο στο χώρο είναι υψηλό και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα εντοπιστούν και άλλα κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά στον νοσηλευτή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγαινε στη δουλειά του με συμπτώματα, χωρίς να ενημερώνει κανέναν. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τα μέτρα στο γηροκομείο δεν ήταν αυστηρά και δεν τηρούνταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Το ίδιο διαπίστωσε και ο κ. Αρκουμανέας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ