Κορονοϊός – Ρόδος: Θετικός δημοτικός υπάλληλος που ήταν καλεσμένος στο γάμο στη Θεσσαλονίκη

Σε υγειονομική βόμβα μετατράπηκε ο γάμος στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊό μέχρι στιγμής. Το απόγευμα του Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι θετικός στον κορονοϊό είναι κι ένας μεσήλικας δημοτικός υπάλληλος που εργάζεται στον ΧΥΤΑ.

Για τους συναδέλφους του και το υπόλοιπο προσωπικό του Δήμου Ρόδου δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς τελεί σε άδεια από την 13η Ιουλίου 2020 και επιστρέφει στην εργασία του την 9η Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με τον ιατρό εργασίας του Δήμου Ρόδου κ. Παύλο Μπακίρη είναι ασυμπτωματικός και δεν έχει έλθει σε επαφή με συναδέλφους του.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα άτομα παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη. Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον ιό και την Πέμπτη μια ομάδα καλεσμένων πήγε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για να υποβληθεί στο ειδικό τεστ. Αρχικά από τα 12 άτομα που ελέγχθησαν, τα 10 ήταν θετικά και όσο περνάει η ώρα τα κρούσματα αυξάνονται (21 έως τώρα), μεταξύ των οποίων ο γαμπρός, η νύφη, η μητέρα του γαμπρού, ο dj.

Στον γάμο οι καλεσμένοι ήταν 100-150 άτομα, όταν όμως η τελετή που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους, ολοκληρώθηκε, 40 άτομα μπήκαν στο ναό ώστε το ζευγάρι να βαφτίσει το παιδί του.

Αναφορικά στην εκδήλωση του γάμου, που έγινε σε κτήμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε προγραμματιστεί σε ανοιχτό χώρο, λόγω δυνατής βροχής οι καλεσμένοι μπήκαν σε εσωτερικό για να προφυλαχθούν.

Όπως εξήγησε ο dj του γάμου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, τον ενημέρωσε το ζευγάρι την Τετάρτη ότι υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού και όταν την Πέμπτη διαπίστωσε ότι παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, όπως τσούξιμο στα μάτια και λίγη κούραση επισκέφθηκε ιδιωτικό εργαστήριο και έκανε το τεστ για τον κορονοϊό.

Το απόγευμα τον ειδοποίησαν ότι είναι θετικό και του είπαν πως πρέπει να κάτσει στο σπίτι του καραντίνα για 14 ημέρες. Οπως εξήγησε το μόνο σύμπτωμα που παρουσιάζει προς το παρόν είναι δέκατα κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αν δεν είχε ενημερωθεί από τον γαμπρό για το κρούσμα κορoνοϊού δεν θα είχε αντιληφθεί ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν συμπτώματα κορoνοϊού…

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο γαμπρός του γάμου στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε πως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία την Τρίτη, τρεις ημέρες μετά τον γάμο. Την επομένη, όπως είπε, έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί. Αρχικά ανακοινώθηκαν 10 θετικοί στον κορoνοϊό, ενώ ως το βράδυ επιβεβαιώθηκαν άλλοι 6.

Πηγή: Dimokratiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ