Κεχριές Κορινθίας: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώθηκαν τα Αθίκια – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν και τα Αθίκια. Δείτε νέο βίντεο από την πυρκαγιά στην περιοχή. Αυτή είναι η εικόνα αυτή την στιγμή στην περιοχή, γύρω από το χωριό Γαλατάκι, το οποίο είναι μεταξύ των οικισμών που είχαν εκκενωθεί νωρίτερα.

Δεν είναι καλή η εικόνα στη φωτιάστιςΚεχριές Κορινθίας, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι. Ο Δήμαρχος Κορινθίας επιβεβαίωσε στο enikos.gr ότι δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα Αθίκια και ότι συνολικά έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί.

“Η φωτιά εξελίσσεται και προχωράει σε έναν χώρο που υπάρχει πυκνό δάσος, άρα είναι δύσκολο να ελεγχθεί αυτή τη στιγμή. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 10 χλμ” τονίζει ο Βασίλης Νανόπουλος, ενώ αναφέρει πως 2-3 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Στο σημείο και ο Χαρδαλιάς

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Η φωτιά χαρακτηρίζεται “απρόβλεπτη” από στελέχη της πυροσβεστικής. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Επίσης, έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ήδη έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Siemens που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή

“Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν”, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: “Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της”.

Δείτε φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς στο χωριό Γαλατάκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ