Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: Ισόβια στον Στεφανάκη χωρίς ελαφρυντικό

της Άννας Κανδύλη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στον καταδικασθέντα Βαγγέλη Στεφανάκη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, και με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, καθώς δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η υπόθεση δικάστηκε εκ νέου μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αναγνώρισης του εν λόγω ελαφρυντικού που του είχε αναγνωρίσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Το ελαφρυντικό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια και να του επιβληθεί 20ετής κάθειρξη.

Η τωρινή ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου , σύμφωνη με την πρόταση και της εισαγγελέως, σημαίνει ότι ο καταδικασθείς δεν θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο αλλά θα μείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή. Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος, Μ. Δημητρακόπουλος, επιτέθηκε κατά της εισαγγελέως κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ