Άγρια δολοφονία μηχανικού: Το μυστικό της βίλας, το υπέρογκο ποσό και η “μαύρη μαγεία”- ΒΙΝΤΕΟ

Σε θρίλερ χωρίς τέλος εξελίσσεται η ιστορία της άγριας δολοφονίας του μηχανικού του εμπορικού ναυτικού Βαγγέλη Ραγκούση. Τα παιδιά του ήρθαν από το Λονδίνο προκειμένου να βρουν απαντήσεις για το φόνο του πατέρα τους.

Ο 70χρονος έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στις 7 Μαΐου 2015, μέσα στη βίλα του στην περιοχή Βένιζα των Μεγάρων. Είχε εργαστεί σε γκαζάδικα γνωστών εφοπλιστών και ήταν «μια ηρωική μορφή», αφού είχε σώσει αρκετούς ναυτικούς σε άγριες θάλασσες και σε άλλες δύσκολες καταστάσεις.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ο άτυχος μηχανικός είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά μια νεαρή γυναίκα από τον Άγιο Δομίνικο και είχαν κρατήσει το γάμο τους κρυφό από τους συγγενείς του, που τον πληροφορήθηκαν μετά τη δολοφονία του.

Φαίνεται πως το κίνητρο του άγριου εγκλήματος ήταν το μεγάλο χρηματικό ποσό που φύλαγε στη βίλα του. Άλλοι λένε για 150.000 ευρώ και άλλοι για πάνω από ένα εκατομμύριο. Ποσά που είχε «σηκώσει» από τράπεζες λίγα – λίγα πριν τα capital control.

Η σύζυγός του δυο εβδομάδες πριν το φόνο, είχε φύγει αεροπορικώς για τη χώρα της και επέστρεψε όταν ενημερώθηκε για τη δολοφονία του. Ο άτυχος μηχανικός βασανίστηκε άγρια πριν δολοφονηθεί, πιθανότατα για να αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα. Οι δράστες έψαξαν κυρίως στο υπνοδωμάτιο που ήταν άνω – κάτω, ενώ τα μεταλλικά κουτιά που φέρεται να φύλαγε κάποια χρήματα, βρέθηκαν παραβιασμένα.

Ο αδελφός του θύματος που τον βρήκε δολοφονημένο, σοκάρει με την μαρτυρία του στο «Τούνελ».

«Εκείνη την ημέρα τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Δεν είναι κάτι που συνήθιζε να κάνει. Πήρα τηλέφωνο έναν γείτονα να πάει να ελέγξει. Πήγε το επόμενο πρωί, μου είπε πως το αμάξι του ήταν εκεί, τα κλειδιά στην πόρτα και αμέσως κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά. Καλέσαμε την αστυνομία. Είδα αίματα έξω από το λουτρό και τον αδελφό μου νεκρό με τα χέρια δεμένα. Ο αδελφός μου είχε τρομερή δύναμη, δυο άτομα δεν τον έκαναν καλά. Για μένα είναι επί πληρωμή δολοφόνοι. Έψαχναν συγκεκριμένα στις κρεβατοκάμαρες. Όλο το υπόλοιπο σπίτι ήταν άθικτο. Τον σκότωσαν για τα χρήματα που έκρυβε εκεί», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Στο «Τούνελ» μίλησαν τα δύο παιδιά του άτυχου μηχανικού που πληροφορήθηκαν τη δολοφονία του από το διαδίκτυο, ενώ βρίσκονταν στο Λονδίνο.

«Η νεαρή γυναίκα του είχε φύγει δυο βδομάδες πριν το περιστατικό για τον Άγιο Δομίνικο. Μπήκαν μέσα στο σπίτι, τον σκότωσαν και πήραν τα χρήματα που έκρυβε. Κάποιος τους το είπε, δεν ήρθαν τυχαία», είπε ο γιος του. «Δημιουργούνται πολλά σενάρια… Φαίνεται προμελετημένο. Κάποιοι το είχαν σχεδιάσει. Θέλουμε να δικαιωθούμε. Τουλάχιστον να μάθουμε την αλήθεια, τι έγινε…», ανέφερε χαρακτηριστικά η κόρη του θύματος.

«Θα σκότωνα τον άνθρωπο που ζούσα μαζί του πλούσια;»

Το «Τούνελ» εντόπισε στην Αθήνα τη χήρα του άτυχου μηχανικού. Αρχικά αιφνιδιάστηκε από την κάμερα της εκπομπής, αλλά δέχθηκε να μιλήσει δίνοντας τη δική της εκδοχή γι’ αυτό το θρίλερ. Η Μαρίτζα Ροντρίγκες Σαντάνα, αναφέρει ότι την περίοδο που έγινε η δολοφονία του συζύγου της βρισκόταν στην πατρίδα της στον Άγιο Δομίνικο, σε ταξίδι που είχε προγραμματίσει από καιρό. «Με ενημέρωσε η αστυνομία για τη δολοφονία του άνδρα μου και ήρθα αμέσως στην Ελλάδα. Σε φωτογραφίες που μου υπέδειξαν, αναγνώρισα ένα πρόσωπο από την Κρήτη που ερχόταν σπίτι μας για δουλειές. Δεν έκαναν όμως καλά τη δουλειά τους. Θέλω να βρεθούν οι δράστες και δεν θα ησυχάσω μέχρι να μάθω ποιος τον σκότωσε», είπε στην εκπομπή. Εξέφρασε την πικρία της γιατί από την αρχή την θεωρούσαν ύποπτη για τη δολοφονία του. «Θα σκότωνα εγώ τον άνθρωπο που με βοηθούσε και περνούσα μαζί του μια πλούσια ζωή;», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

“Η γυναίκα που μπήκε στη ζωή του μας διέλυσε”

Η πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα των δυο παιδιών του, μίλησε για τη νεαρή γυναίκα του «που μπήκε στη ζωή τους και τους διέλυσε»… Θυμάται τις περιπέτειες που έζησε μαζί του, αφού τον ακολουθούσε σε μακρινά ταξίδια με τα γκαζάδικα και μένει στον ηρωισμό του. «Ένα βράδυ στα καράβια κάποιο μέλος του πληρώματος πήρε ένα τσεκούρι, άρχισε να επιτίθεται σε ναυτικούς και έβαλε φωτιά. Ο Βαγγέλης είχε την ψυχραιμία και έσωσε το καράβι με τον ηρωισμό του. Και σε πολλές άλλες περιστάσεις έδειχνε τη δυναμικότητά του», ανέφερε. «Η κυρία αυτή του αποσπούσε πολλά χρήματα και της αγόρασε σπίτια. Κάποιος από το στενό του κύκλο γνώριζε ότι έκρυβε μεγάλα ποσά στο σπίτι του. Οι δολοφόνοι του δεν είναι τυχαίοι. Πρέπει να βρεθούν γιατί ο θάνατός του είναι τραγικός και άδικος…», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

«Είχε κρυμμένα χρήματα, πάνω από ένα εκατομμύριο»

Ο αδελφός και ο γιος του άτυχου μηχανικού έδωσαν λεπτομέρειες για τα χρηματικά ποσά που έκρυβε στη βίλα του. «Υπολογίζω πως είχε στο σπίτι ένα με ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Πιστεύω πως τα άδεια κουτιά που βρέθηκαν, είχαν μέσα λεφτά. Έσκαψαν στο κοτέτσι, αλλά και στον κήπο για να βρουν τα υπόλοιπα», είπε ο αδελφός του. «Δεν άγγιξαν τίποτα άλλο στο σπίτι, μπήκαν για τα χρήματα. Ήταν στοχευμένη η δράση τους και έψαχναν μόνο στις κρεβατοκάμαρες. Περίμεναν μέχρι να φύγει ο αδελφός του και μπήκαν μέσα. Επειδή ο πατέρας μου ήταν δυνατός και δεν παραδινόταν, τον σκότωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του. Μίλησαν και για τη στάση της νεαρής γυναίκας του. «Στην κηδεία του αδελφού μου με χτύπησε. Μου έδωσε μια μπουνιά στη μύτη και γέμισα αίματα. Κάλεσα την αστυνομία, τους είπα για το συμβάν και εκείνη ισχυρίστηκε πως την χτύπησα εγώ πρώτος.» «Αυτή πίστευε σε μαύρη μαγεία. Όταν είδε το αίμα, είπε πως δε θα το καθαρίσει για να κάνει μάγια και να βρει που είναι τα χρήματα. Έχει πάρει τα κόκαλα του πατέρα μας και δεν ξέρουμε που είναι θαμμένος για να του ανάβουμε έστω ένα κερί», είπε ο γιος του.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ