Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Σειραγάκη

Την περίπτωση εφαρμογής όλων των ένδικων μέσων που προβλέπει ο νόμος, στην υπόθεση της πρόσφατης αποφυλάκισης του παιδεραστή προπονητή, Νίκου Σειραγάκη, εξετάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, Βασίλης Πλιώτας, με παρέμβαση του, έχει ζητήσει να του διαβιβαστούν η δικογραφία και το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος που εξέτιε στις φυλακές Γρεβενών καταδίκη σε κάθειρξη 401 ετών με εκτιτέα τα 25 χρόνια, για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών. Ο κατηγορούμενος βγήκε απ΄τη φυλακή μετά την έκδοση βουλεύματος και ενώ είχε εκτίσει 8χρόνια και 5 μήνες. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί δικογραφία και βούλευμα προκειμένου να εξεταστεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο , σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, (σ.σ. η προθεσμία λήγει στις 22 Μαίου ) ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ωστόσο όπως υπογράμμιζαν δικαστικοί κύκλοι μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα τα περιθώρια είναι πολύ στενά στην άσκηση των ένδικων μέσω (αναίρεση ή έφεση).

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας είχε τονίσει κατ΄επανάληψη πως οι συνέπειες που επέφεραν οι αλλαγές που προώθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα λόγω εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου θα φαίνονταν εν καιρώ. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αυστηροποίησε τις ποινές και για τις υποθέσεις παιδεραστίας επισημαίνουν πηγές του εν λόγω υπουργείου, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα θα αξιολογήσει και αυτό το ζήτημα.

Το 2011

Υπενθυμίζεται ότι ο παιδεραστής προπονητής είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

Τρία χρόνια αργότερα και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή, στις 22 του περασμένου Απρίλη αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών όπου είχε μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος.

Ωστόσο μετά την αποφυλάκιση του δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, όπως και η αυτοπρόσωπη εμφάνιση του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα περιοχής κατοικίας του. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες ο κατηγορούμενος με βάση την απόφαση, δεν μπορεί να εμφανιστεί στο Ρέθυμνο.

Με πληροφορίες από το dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ