Καιρός: Νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Πού θα βρέξει

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη τη Θεσσαλία, τη Στερεά και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στα βορειότερα νησιά του Ιονίου τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ