Κορονοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα – Τι προκύπτει από τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ

Τα τελευταία δεδομένα για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, αποτυπώνονται στη νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Απριλίου (ώρα 15:00).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2235 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 56.0% άνδρες. Συνολικά, είχαν καταγραφεί μέχρι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 110 θάνατοι, ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι κατέληξαν άλλοι δύο συνάνθρωποί μας. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ,η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 67 (77.6% άνδρες).

Από το σύνολο των 2235 κρουσμάτων, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Ηλικιακή κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς. Όπως βλέπετε μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα καταγράφονται Γρεβενά, Ευρυτανία και Φωκίδα, ενώ οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι εξής: Αττική, Λάρισα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Κοζάνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ