ΕΚΠΟΙΖΩ: Επιτακτική η προστασία της πρώτης κατοικίας

Να δεσμευτεί άμεσα για την προστασία της κύριας κατοικίας καλούν την κυβέρνηση η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση».

Δεδομένου ότι στις 30 Απριλίου παύει και η προστασία της κύριας κατοικίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ν.4605/2019 «και χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν κυριολεκτικά να μείνουν στο δρόμο», όπως αναφέρουν οι ενώσεις καταναλωτών, ζητούν από την κυβέρνηση:

– Να παρατείνει την ισχύ του Ν.4605/2019 (πλατφόρμα για την προστασία της κύριας κατοικίας) μέχρι τέλους του έτους.

– Να αναστείλει προσωρινά όλους τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

– Να αναστείλει την πληρωμή των δόσεων των δανείων με πάγωμα του εκτοκισμού σε όλους τους οφειλέτες που βρίσκονται σε αδυναμία έως το τέλος του έτους.

– Να προστατεύσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε πραγματική και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και να δεσμευτεί ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει στο δρόμο.

– Να κατοχυρώσει το δικαίωμα των οφειλετών που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής για δικαστική ρύθμιση των χρεών τους με προστασία της κύριας κατοικίας τους, μέσω ενός μόνιμου μηχανισμού πτώχευσης φυσικών προσώπων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ