Ο αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βαγγέλης Ροδόπουλος στον Realfm για την επιδοτούμενη τηλεκατάρτιση 600 ευρώ με Voucher

Ξεκινάει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών πάνω στις ψηφιακές δεξιότητες που θα ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας με ποσό 600 ευρώ καθαρά ανά δικαιούχο, που μπήκε σε εφαρμογή για την ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων που πλήττονται λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης προσφέρεται το Voucher αξίας 600 ευρώ το οποίο το λαμβάνουν εφόσον ενταχθούν σε εξ αποστάσεως τηλεκατάρτιση 100 ωρών για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους οικονομολόγοι, λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, μέσω μίας επιστημονικής διαδικασίας τηλεκατάρτισης, η οποία θα παρέχει και πιστοποιητικό για 180.000 επιστήμονες δικαιούνται την επιδότηση και το Voucher.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Βαγγέλης Ροδόπουλος, μίλησε στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του Realfm και στον Γιάννη Παπαδόπουλο, για τα 10 αντικείμενα που αφορά η κατάρτιση για την χρήση ψηφιακών εργαλείων, τονίζοντας ότι με τις «100 ώρες κατάρτισης δεν θα γίνουν σοφότεροι αλλά θα μάθουν συγκεκριμένα πράγματα».

«Τα Voucher ενεργοποιείται μέσα από τους φορείς που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Εργάνης έως το μεσημέρι της Δευτέρας, μεταξύ των οποίων και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο έχει ήδη καταθέσει την αίτηση και είναι έτοιμο να ξεκινήσει άμεσα την κατάρτιση», τόνισε ο κ. Ροδόπουλος.

Θα έχουμε εικόνα ποιοι από τους φορείς κατάρτισης θα δεχθούν αιτήσεις από επιστήμονες, ενώ εως την Τετάρτη θα πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Θα περάσουν μέσα από το κέντρο κατάρτισης και αμέσως μετά και μέσα σε 10 ημέρες θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση. Τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ πρόθημα μπορούν να δεχθούν αιτήσεις», τόνισε ο κ. Ροδόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ