Αναβάλλεται για τον Ιούνιο η κατάταξη των νέων στρατευσίμων – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ γνωστοποιείται ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα στις ένοπλες δυνάμεις για την προστασία των στελεχών από την πανδημία του κορονοϊού. Και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι περιορισμοί δείχνουν να αποδίδουν αφού τα κρούσματα είναι ελάχιστα σε σχέση με την συνολική εικόνα.

Έτσι, ανακοινώθηκε ότι η κατάταξη των στρατευσίμων της 2020 Γ’ ΕΣΣΟ για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ) και την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και της 2020 Β’ ΕΣΣΟ για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουνίου 2020, κατά την κρίση των οικείων Γενικών Επιτελείων. Την ημέρα κατατάξεως των στρατευσίμων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διανέμεται συσκευασία – όπως βλέπετε και στις αντίστοιχες φωτογραφίες – που περιλαμβάνει αντισηπτικό, μάσκες, γάντια και οδηγίες, σε υλοποίηση των μέτρων προστασίας του στρατιωτικού προσωπικού έναντι της πανδημίας, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ.

Επιπλέον, στις 15 Ιουνίου θα γίνει επαναξιολόγησης της κατάστασης για το εάν πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος τα στρατιωτικά παραθεριστικά κέντρα και κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ, ΘΑΝ και ΚΕΔΑ).

Κατά τα λοιπά, όπως έγινε γνωστό, έχει διατεθεί έως τώρα Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε έτερους φορείς ως ακολούθως:

· Επ’ ωφελεία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, του Εργαστηρίου Ιατρικής, του Ινστιτούτου Παστέρ και του ΕΟΔΥ, 8 σπουδαστές της ΣΣΑΣ και 16 Μαθητές της ΣΑΝ, στο Υπουργείο Υγείας.

· Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ακόλουθο προσωπικό:

· Για τη στελέχωση Κινητών Ομάδων Δειγματοληψίας,5 Αξιωματικοί ιατροί (1 από ΣΞ, 2 από ΠΝ και 2 από ΠΑ) και 5 νοσηλευτές (1 από ΣΞ, 2 από ΠΝ και 2 από ΠΑ).

· Για την υποστήριξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Νομού Καστοριάς,1 Αξιωματικός ιατρός του ΣΞ.

· Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο Χωριό Σμίνθη, Δήμου Μύκης Νομού Ξάνθης,2 Αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 2 νοσηλευτές του ΣΞ.

· Επ’ ωφελεία του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, 3 Αξιωματικοί ιατροί (2 από ΣΞ και 1 από ΠΑ) και 6 νοσηλευτές (3 από ΣΞ και 3 από ΠΑ).

· Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, 1 Αξιωματικός ιατρός του ΣΞ.

· Για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης,2 Αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 2 νοσηλευτές του ΣΞ.

«Κομμένες οι άδειες»

Σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση το πρωί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες στρατευσίμων ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα διάδοσης του ιού.

Την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην μάχη της πανδημίας, τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι στη διάθεση του ΕΣΥ, ενώ υπάρχει ήδη συμφωνία με το υπουργείο Υγείας να εκχωρηθεί το ΝΙΜΙΤΣ όπου γίνονται εργασίες ανακαίνισης σε πτέρυγα για να χρησιμοποιηθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού. «Έχουμε ενεργοποιήσει το 441 εργοστάσιο στην αποθήκη βάσεως όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικών, εκ των οποίων 1000 φιάλες έχουν διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ στο 700 στρατιωτικό εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή για 50.000 μάσκες άμεσα και στη συνέχεια άλλες 100.000», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ