“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: Διώξεις για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα

Ποινικές διώξεις για δέκα συνολικά αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έγινε χθες στην Αγία Παρασκευή.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα. Υπενθυμίζεται πως τα τρία άτομα που επέβαιναν μέσα στο όχημα, είναι ο 32χρονος αποκαλούμενος και ως “Τοξοβόλος του Συντάγματος”, μία 28χρονη που φέρεται ως συνεργός της Πόλας Ρούπα και μία 26χρονη φίλη του 32χρονου.

Κατά περίπτωση τους ασκήθηκαν διώξεις για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος:

Συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, ληστείας κατά συναυτουργία, πλαστογραφίας από κοινού και κατά εξακολούθηση

και πλημμελήματος: Χρήσης πλαστού από κοινού και κατά εξακολούθηση, βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν, απείθειας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου

από κοινού: παράνομης οπλοφορίας και απόδρασης κρατουμένου.

Οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων μεταφέρθηκαν υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας νωρίτερα σήμερα στα δικαστήρια, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα, σε ένδειξη συμπαράστασης. Η μία εκ των δύο γυναικών φέρεται να δήλωσε ασθενής.

Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ