Σύλληψη “τοξοβόλου του Συντάγματος”: Η μάσκα, ο ασύρματος και τα σενάρια για “χτύπημα”

Πεπεισμένοι ότι οι τρεις συλληφθέντες, κατά τη χθεσινή επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή, ετοίμαζαν χτύπημα, πιθανόν ληστεία, εμφανίζονται ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το σενάριο αυτό, όπως επισημαίνουν, φαίνεται να ενισχύεται από τα ευρήματα μέσα στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 32χρονος αποκαλούμενος και ως “Τοξοβόλος του Συντάγματος” και οι δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., και οι τρεις φορούσαν γάντια και κρατούσαν όπλα, τα οποία μάλιστα φέρεται να ήταν με τη σφαίρα στη θαλάμη. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, ψεύτικα μούσια και άλλα είδη παραποίησης χαρακτηριστικών, όπως επίσης και ρούχα μεγέθους που δεν αντιστοιχεί στους τρεις συλληφθέντες, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως είχαν κι άλλους συνεργούς.

Επιπρόσθετα, στο όχημα υπήρχε και ένας ασύρματος ο οποίος ήταν συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου -όπως πιθανολογείται- να είναι σε θέση να βρίσκονται ένα “βήμα μπροστά” από τις διωκτικές αρχές.

Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες είχε κλαπεί από την περιοχή του Χολαργού, τα ξημερώματα της 27ης Ιανουαρίου 2020.

Το προφίλ των τριών συλληφθέντων

Ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης έγινε γνωστός ως ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος”, καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν κρατώντας ένα τόξο σε διαδήλωση. Το 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, ενώ έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης. Στις 7 Ιουνίου 2019 είχε αποδράσει από τις Φυλακές Τύρινθας όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., σχεδόν τρεις μήνες μετά την απόδρασή του, ο 32χρονος φέρεται να είχε συμμετάσχει σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας. Η λεία των δραστών είχε ανέλθει σε 150.380 ευρώ.

Η 28χρονη γυναίκα που συνελήφθη μαζί του, στο αυτοκίνητο, φέρεται να είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του “Επαναστατικού Αγώνα”, σύμφωνα με την αστυνομία. Είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο, ωστόσο η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της και εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019. Η τρίτη συλληφθείσα είναι μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου “Τοξοβόλου του Συντάγματος”.

Τα ευρήματα στο αυτοκίνητο

Μετά τη σύλληψη των “τριών”, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια συγγενικών τους προσώπων, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ στο αυτοκίνητο:

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα ευρήματα στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψή τους. Συγκεκριμένα, στο κλεμμένο όχημα βρέθηκαν:

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,

αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,

πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,

(4) γεμιστήρες,

πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,

(3) καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,

(5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,

ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,

ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,

χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και

πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,

γεμιστήρας,

φυσίγγια των 9 mm,

συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και

(5) κλειδιά οικιών.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα φέρεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ