Χαμός στα social media για τα έπιπλα των 20.000 ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής

Σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και της διοίκησης, με αφορμή την αγορά εξοπλισμού για τη διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου υποδοχής των επισκεπτών, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, που αναφέρει πως ο Περιφερειάρχης Αττικής διαθέτει 19.450,00€ “για να αγοραστεί ένα γραφείο, μία καρέκλα γραφείου και δύο πολυθρόνες!!!, προκειμένου να επιπλώσει χώρο στο κτήριο, που στεγάζεται!!!”, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους χρήστες των social media.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει πως “και ίσως βέβαια να μην είναι αυτά τα μόνα χρήματα…, αφού επιλέγει να «σπάσει» τα ποσά (είκοσι χιλιάδες είναι το όριο κάθε αγορά με απευθείας ανάθεση) και να τα «μοιράσει» σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα!!! Στη συγκεκριμένη απόφαση (ΑΔΑ:94Α47Λ7-ΗΑ2) με α.π.:870381/30-12-2019 που εκδόθηκε από την αρμόδια Δ/νση του Νότιου Τομέα Αθηνών αναφέρεται στην «ανάθεση κατά το άρθρο 118 του Ν.4412/2016 της προμήθειας επίπλων για τον εξοπλισμό του προς δημιουργία χώρου υποδοχής πολιτών, επισκεπτών, κοινού στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17, Αθήνα) και συγκεκριμένα ενός γραφείου ξύλινου σκούρου χρώματος μαόνι, μίας καρέκλας γραφείου περιστρεφόμενης ενδεδυμένης με δέρμα μπλε χρώματος και δύο συνοδευτικών πολυθρόνων ενδεδυμένων με δέρμα μπλε χρώματος, στην εταιρεία με την επωνυμία ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΙΣΚΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΠΙΠΛΟΥ)…, στην τιμή της οικονομικής της προσφοράς των 19.450,00€”.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως “αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο ότι η λιτότητα, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η ζυγαριά ‘κόστους – οφέλους’ αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες. Αποδεικνύεται και πάλι ότι η επιλεκτική ‘γύμνια’ και οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα και υποδομές προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα, δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις ιεραρχήσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών, που είναι προκλητικές για το λαό”.

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, με τίτλο “στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέση η μιζέρια και ο φθηνός λαϊκισμός”, επισημαίνεται πως καταρχάς “το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιος του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας”.

Η Περιφέρεια τονίζει πως η αγορά εξοπλισμού “δεν αφορά τα όσα αναφέρονται ψευδώς στην ανακοίνωση, αλλά εξοπλισμό για τη διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου υποδοχής των επισκεπτών” και διευκρινίζει πως “δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε μπλε καρέκλες, ούτε κόκκινα γραφεία όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί το γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής για να το διαπιστώσει. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”.

Κατά δεύτερον, επισημαίνεται πως “η προμήθεια του εξοπλισμού για το χώρο υποδοχής έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία , με απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αφού η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει τίποτε να κρύψει”.

Απευθυνόμενη στους συντάκτες της ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, η διοίκηση της Περιφέρειας τονίζει πως “στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να παρουσιάσουν την προμήθεια ως δήθεν ‘σκάνδαλο’, παραβλέπουν ένα σημαντικό παράγοντα: ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Αττικής κι όχι «προίκα» του οποιουδήποτε Περιφερειάρχη. Αγοράστηκε για τις ανάγκες της Περιφέρειας και θα παραμείνει σε αυτήν ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο”.

Συνεχίζοντας, η διοίκηση υπογραμμίζει πως “η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κάνει μια νέα αρχή, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν έχει θέση ο φθηνός λαϊκισμός, η μιζέρια και η μικροκομματική αντιμετώπιση ζητημάτων ήσσονος για την καθημερινότητα των πολιτών σημασίας. Σε κάθε όμως περίπτωση και για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που με συνέπεια υπηρετούμε, επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούμε από κακόβουλα δημοσιεύματα” και καταλήγει με την επισήμανση: “Με διαφάνεια, τήρηση της νομιμότητας και σεβασμό στα χρήματα των πολιτών αλλά και στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προχωράμε μπροστά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ