Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική – «Πνίγηκε» η Ήπειρος

Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ η καταιγίδα που έπληξε την Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και το ρεύμα σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ η διακοπή ρεύματος διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Σημειώνεται ότι σφοδρά ήταν τα φαινόμενα σε δυτική Αθήνα και βόρεια προάστια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 της Κυριακής, κατεγράφησαν στην Ήπειρο.

Παράλληλα, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με τη μεγαλύτερη ριπή του ανέμου, να καταγράφεται στον μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι με 116 km/h. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων είχε τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Ιονίου.

Παράλληλα, απαγορευτικό απόπλου εκδόθηκε από το πρωί της Κυριακής, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με συμβατικά πλοία.

Επίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια από Αγία Μαρίνα για Νέα Στείρα, από Καβάλα για Θάσο, από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα, από Πάτρα για Κεφαλονιά, από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Κλειστή είναι και η θαλάσσια σύνδεση Ρίου – Αντιρρίου.

Το Λιμενικό προτρέπει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμενικά γραφεία.

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ