Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δεικτάκης – Υπέστη ανακοπή στο γήπεδο του ΟΦΗ

Ο Γιώργος Δεικτάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στις 8. Η ανακοπή καρδιάς, που υπέστη στο γήπεδο του ΟΦΗ χθες, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, αποδείχθηκε μοιραία. Ο Γιώργος Δεικτάκης, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Υπέστη ανακοπή λίγο πριν την σέντρα του ΟΦΗ – ΑΕΚ

Ο 71χρονος πρώην βουλευτής της ΝΔ βρισκόταν στο «Γεντί Κουλέ» στη θύρα 9 προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ.

Λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού υπέστη ανακοπή και έπεσε αναίσθητος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φιλάθλων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με την ασφάλεια του γηπέδου αλλά και τους εθελοντές διασώστες να σπεύδουν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην βουλευτής πριν λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε bypass καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (είχε βαφτίσει τον γιο του) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Επίσης, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης. Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ