Ισόβια στους δύο Γεωργιανούς για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Κυψέλη

  • επικοινωνία

16 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Δεν υπάρχει γνωστή εορτή
  • #Κορονοϊός
  • #Λέανδρος

  • Ισόβια στους δύο Γεωργιανούς για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Κυψέλη

    7:54 μμ, Τρίτη 26 Νοε 2019 7:54 μμ, Τρίτη 26 Νοε 2019

    Κοινωνία

    Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και κάθειρξης έξι ετών σε δύο Γεωργιανούς για τη δολοφονία ενός οδηγού ταξί, το 2011 στην Κυψέλη, επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

    Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με την οποία οι δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 19 και 20 ετών, αλλά και ένας τρίτος που διαφεύγει της σύλληψης, καταδικάσθηκαν για την ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί, με πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού.

    Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου 2011, στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης, στην Κυψέλη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δράστες αφού έφυγαν από το Γκάζι όπου διασκέδαζαν επιβιβάστηκαν σε ταξί που οδηγούσε το θύμα και ζήτησαν να τους μεταφέρει στον περιφερειακό της Κυψέλης. Όταν έφθασαν στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης επιτέθηκαν στον οδηγό του ταξί. Όταν εκείνος προέβαλε αντίσταση, οι δράστες τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο και σφοδρότητα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν τον κερματοδέκτη με τα χρήματα, τις εισπράξεις, το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και διέφυγαν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Ο οδηγός του ταξί, παρότι ήταν σοβαρά τραυματισμένος, βγήκε από το όχημα και έκανε κάποια βήματα αιμόφυρτος και με σκισμένα ρούχα, με αποτέλεσμα να τον δουν περαστικοί, που ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Ο οδηγός διακομίστηκε στις 5:36 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από «εγκεφαλική βλάβη (υπαραχνοειδή αιμορραγία και εγκεφαλικές θλάσεις) τραυματικής αιτιολογίας».

    Έπειτα από την καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, οι δύο Γεωργιανοί άσκησαν αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς τους, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση δεν στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά δεν έχει υποπέσει ούτε σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης.

    Επιπρόσθετα, ο Άρειος Πάγος δεν αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με το σκεπτικό ότι «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι επηρεάστηκαν από την τυχόν ανωριμότητα της μετεφηβικής ηλικίας ούτε τα εγκλήματα αυτά ανάγονται σε παραβατική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει νέους μετεφηβικής ηλικίας».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    • ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
    • ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ
    • ΤΑΞΙ
    • ΟΔΗΓΟΣ
    • ΤΑΞΙΤΖΗΣ
    • ΚΥΨΕΛΗ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζή στον Βόλο

      Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζή στ...

    • Ξεκίνησε η δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό ταξιτζή - Tι λέει στον ΑΝΤ1 μέσα από τη φυλακή - ΒΙΝΤΕΟ

      Ξεκίνησε η δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμ...

    • Μητέρα “πούλησε” την κόρη της έναντι 10.000 ευρώ και στη συνέχεια δήλωσε ότι είχε απαχθεί

      Μητέρα “πούλησε” την κόρη της έναντι 10.000 ευρώ και στ...

    • Πώς απατεώνας παγιδεύει ιδιοκτήτες και εργαζομένους επιχειρήσεων σε Κυψέλη και Γαλάτσι - ΒΙΝΤΕΟ

      Πώς απατεώνας παγιδεύει ιδιοκτήτες και εργαζομένους επι...

    • Προκάλεσε ατύχημα και παράτησε το αυτοκίνητό του μέση του δρόμου - ΒΙΝΤΕΟ

      Προκάλεσε ατύχημα και παράτησε το αυτοκίνητό του μέση τ...

    • Άρειος Πάγος: Συνταγματικό το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση

      Άρειος Πάγος: Συνταγματικό το νομοσχέδιο για την υποχρε...

    • Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Κυψέλη - Προσπαθούν να συλλάβουν ένοπλους ληστές

      Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Κυψέλη - Προσπαθούν να...

    • Συγκλονίζει ο γείτονας του κοσμηματοπώλη στην Κυψέλη: Ήθελαν να τον τραυματίσουν με όπλο αλλά μπλόκαρε - ΒΙΝΤΕΟ

      Συγκλονίζει ο γείτονας του κοσμηματοπώλη στην Κυψέλη: Ή...

    • Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του Αδαμάντιου Μαντή - Τι δήλωσε ο οδηγός του αυτοκινήτου - ΒΙΝΤΕΟ

      Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του Αδαμάντ...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑