Στο εδώλιο ο “δράκος” με το φλάουτο – Σοκάρει η κατάθεση της μητέρας της 8χρονης

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η δίκη του 62χρονου διακεκριμένου καθηγητή μουσικής, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για αποπλάνηση δύο ανηλίκων μαθητριών του 9 και 11 ετών την περίοδο 2016-2017.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 63χρονου, δεξιοτέχνη στο φλάουτο και μέλους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ξεκίνησε σήμερα με καταθέσεις των γονιών του ενός από τα θύματα του μουσικού, ο οποίος δεν θέλησε να βρεθεί στο δικαστήριο. Απόντες από την δικαστική αίθουσα ήταν και οι γονείς του δεύτερου κοριτσιού, καθώς η οικογένεια μένει πλέον μόνιμα στην Δανία.

Στις καταθέσεις τους, η μητέρα και ο πατέρας της 11χρονης είπαν πως το κορίτσι έβρισκε δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στο μάθημα του 63χρονου, χωρίς να τους έχει αποκαλύψει τι συνέβαινε στο ωδείο. Όπως είπαν, το παιδί μίλησε τελικά στην αστυνομία όταν κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή την καταγγελία του άλλου κοριτσιού σε βάρος του καθηγητή μουσικής. Η μητέρα της 11χρονης είπε στο δικαστήριο πως η κόρη της αισθανόταν ντροπή να μιλήσει για όσα βίωνε στο ωδείο, καθώς «αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με τη σύγχυση των παιδιών».

«Φοβάται μόνη της, θέλει να κοιμάται με τον αδελφό της, είναι πολύ επιφυλακτική με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας» είπε ακόμη η μητέρα της και πρόσθεσε: «Δυσανασχετούσε , δεν ήθελε να πάει στο μάθημα, πράγμα το οποίο δεν είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της».

Στη συνέχεια είπε ότι έμαθε από την αστυνομία το καλοκαίρι του 2017 ότι υπήρχε καταγγελία και άλλου παιδιού για ανάρμοστη συμπεριφορά του μουσικού. «Στην αστυνομία το παιδί μου μίλησε, τους είπε για θωπείες, ενστερνίζομαι απόλυτα την κατάθεσή της, είδα η ίδια διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού μου», κατέθεσε η μητέρα τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος μουσικός συνεχώς εκθείαζε το παιδί, λέγοντας της «ποσό καλή και ποσό όμορφη ήταν».

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 8χρονης είπε: «Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι τα 59 δεν είχε κάνει τίποτα σε κανένα παιδάκι και μετά ξαφνικά τα 60 αποφάσισε να κάνει αυτά τα πράγματα», τονίζοντας πως η κόρη του ακόμη και σήμερα δεν συζητά αυτό το θέμα με τους γονείς της.

«Εμείς πήγαμε σε δυο παιδοψυχολόγους και μας είπαν ότι είναι πολύ ευαίσθητη ηλικία και να μην την πιέσουμε. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με τη σύγχυση των παιδιών. Νομίζω η κόρη μου δεν μίλησε γιατί ένιωθε τεράστια ντροπή. Ειδικά να πει στον μπαμπά της», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος έμαθε από τους αστυνομικούς τι συνέβη στο παιδί του. «Με πήρε στο γραφείο ένας ανώτερος αξιωματικός και μου περιέγραψε τι είπε η Ειρήνη. Μου είπε ότι ο κατηγορούμενος τη χάιδευε μέσα και έξω από τα ρούχα της σε επίμαχα σημεία και επίσης ότι στον υπολογιστή του υπήρχαν φωτογραφίες της», περιέγραψε τονίζοντας ότι αυτό που συνέβη στην κόρη του θα τη σημαδεύει για πάντα. «Δεν είναι γρίπη αυτό να πάρει ένα ντεπόν και να φύγει. Δεν φεύγει αυτό το πράγμα», είπε ο πατέρας της Ειρήνης.

Ο μουσικός καταδικάστηκε πριν από έναν χρόνο από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο σε κάθειρξη 30 ετών, με εκτιτέα τα 25, για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, και οδηγήθηκε στην φυλακή. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν η μικρότερη από τις δύο ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, αποκάλυψε στους γονείς της όσα είχε υποστεί επί σειρά μηνών από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, κατά τη διάρκεια του μαθήματος από τον καθηγητή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ