Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο – Τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr

Ισχυρός σεισμός, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη Ρόδο στις 07:44 σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 17 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 5,4 βαθμών Ρίχτερ σε απόσταση περίπου 30 χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου και ειχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr για τον σεισμό στη Ρόδο

“Δεν συνδέεται ο σεισμός της Ρόδου με εκείνον που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη” τόνισε στο enikos.gr o σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Όπως είπε ο ίδιος, “ο σεισμός ήταν 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρό του 40 χλμ. ανατολικά- νοτιοανατολικά της Ρόδου και συγκεκριμένα μεταξύ της Ρόδου και της τουρκικής ακτής. Πρόκειται για το ανατολικό σεισμικό τόξο που έτσι κι αλλιώς έχει πολύ υψηλή σεισμική δραστηριότητα”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, “το μέγεθος του σεισμού δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ενεργοποιήσει γειτονικά ή κοντινά ρήγματα”, ενώ σε ερώτηση για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό απάντησε ότι “είναι νωρίς ακόμα να πούμε, παρακολουθούμε τη μετασεισμική δραστηριότητα για να βγάλουμε συμπεράσματα”.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, “επικοινώνησα με την Πολιτική Γραμματεία του δήμου και δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές έως τώρα. Διερευνούν ωστόσο ακόμα για να διαπιστώσουν την ύπαρξη ή μη ζημιών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ