Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση της Βρετανίδας αστροφυσικού: Εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα – Η τελευταία της ανάρτηση στο Facebook – BINTEO

Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των Αρχών στην Ικαρία για τον εντοπισμό της 35χρονης αστροφυσικού από τη Βρετανία, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα.Ένας εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα τη σορό της Βρετανίδας καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της.Η γυναίκα βρέθηκε στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, εκεί από όπου φάνηκε ότι εξέπεμπε σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Γι αυτό άλλωστε οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο σημείο.Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανεύρεση της σορού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την υπηρεσία geo tagging, μέσω της οποίας εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της στη συγκεκριμένη χαράδρα. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου οι ειδικές ομάδες διασωστών να φτάσουν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Νάταλι.Η τελευταία ανάρτηση της στο Facebook

Η Βρετανίδα ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ η τελευταία της ανάρτηση ήταν στο Facebook, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες επρόκειτο για ένα άτομο με αγάπη στον αθλητισμό και τη φύση.

Η αδικοχαμένη αστροφυσικός είχε έρθει για διακοπές με τον σύντροφό της στην Ικαρία στις 3 Αυγούστου και διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κεραμέ.

Δείτε την ανάρτηση:

Τι ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε tweet

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η σορός της άτυχης Βρετανίδας βρέθηκε σε χαράδρα βάθους περίπου 20 μέτρων, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Δείτε το tweet της ΕΛ.ΑΣ.:

Σοκάρει η μαρτυρία διασώστη για τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού – ΒΙΝΤΕΟ

“Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο… Το άτυχο είναι ότι φαίνεται πως πιάστηκε από βράχο και ο βράχος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε” τόνισε ο Βαγγέλης Κριαράς από την επίλεκτη ομάδα διασωστών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open σχετικά με τον θάνατο της Βρετανίδας αστροφυσικού που βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία.

“Δεν παραπάτησε, προσπάθησε να αναρριχηθεί, σε βράχο που ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε. Ατυχές συμβάν” υπογράμμισε ο διασώστης.

“Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε στίγμα από το κινητό της” είπε ο κ. Κριαράς και απηύθυνε μήνυμα προς το κοινό να ενεργοποιεί τις τοποθεσίες στο κινητό του ώστε σε κάποιο ατύχημα να εντοπίζονται αμέσως από το στίγμα τους.

Δείτε το βίντεο από το Open:

Την Πέμπτη η αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε νεκρή

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής από την Αθήνα μεταβαίνουν στην Ικαρία το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η Βρετανίδα αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σορός της θα παραμείνει στο σημείο όπου βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από σήμερα το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Open, ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ