Αλαλούμ με tweet για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική – Διαψεύδει η Πολιτική Προστασία

Στη διάψευση δημοσιευμάτων, που αναφέρουν ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα, τις επόμενες ώρες, στην Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), προχωρούν τόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ΕΜΚ, Ν. Κολυδάς διαβεβαιώνει ότι η κακοκαιρία έχει περάσει και προσθέτει: “Τα δημοσιεύματα για επιδείνωση του καιρού στην ΒΑ Αττική δεν ισχύουν τόσο από την μεριά της ΕΜΥ, όσο και από πλευράς της ΓΓΠΠ. Έχουμε διασταυρώσει τις πληροφορίες”.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι “ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση”.

Καλεί επίσης τους πολίτες, για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων “να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ”.

Η όλη παρανόηση ενδεχομένως ξεκίνησε από μία ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter η Περιφέρεια Αττικής, αρκετές ώρες νωρίτερα, αναφέροντας πως υπάρχει έκτακτη ενημέρωση από το ΚΕΠΠ/ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση της επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Αν. Αττική. Δείτε την ανάρτηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ