Μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι – Εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Λαγονήσι. Η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται πολλές διάσπαρτες κατοικίες, γι’ αυτό η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τι δήλωσε στο enikos.gr ο Πέτρος Φιλίππου

Σε διάφορα σημεία, σε λόφο της περιοχής Άγιος Φανούριος, εκδηλώθηκε η φωτιά, στοΛαγονήσι. Όπως δήλωσε στο enikos.gr o αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και νεοεκλεγείς δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, «ευτυχώς δεν έχει ισχυρό άνεμο και ελπίζουμε ότι το ελικόπτερο που θα έρθει, θα κατασβέσει γρήγορα τη φωτιά. Υπάρχουν περίπου 15 οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ έχουμε εκκενώσει προληπτικά τα κοντινά στη φωτιά σπίτια».

Βλάβη στο ελικόπτερο

Βλάβη, η οποία ευτυχώς επιδιορθώθηκε λίγο αργότερα, έπαθε το ελικόπτερο που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στο Λαγονήσι. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ζητήθηκε η συνδρομή άλλου ελικοπτέρου, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε καθώς επιδιορθώθηκε άμεσα η βλάβη και το ελικόπτερο συνέχισε την κατάσβεση. Δείτε το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Πυροσβεστική: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σπίτια

«Δεν υπάρχει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, άμεσος κίνδυνος για σπίτια που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς», τόνισαν, πριν από λίγο, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής, σχετικά με τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στο Λαγονήσι Καλυβίων Θωρικού του Δήμου Σαρωνικού.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ, πριν από λίγα λεπτά, έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς και συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσής της δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιχειρούν αυτή την ώρα στο Λαγονήσι, στην προσπάθεια να σβήσει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Άγιος Φανούριος. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες:

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την αστυνομία εξετάζεται ένας ηλικιωμένος από τον οποίο ενδέχεται να ξεκίνησε η φωτιά στο Λαγονήσι. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εντοπίστηκε με εγκαύματα στα χέρια και ενδέχεται να έχει κάποια εμπλοκή με τη φωτιά. Ο ηλικιωμένους φέρεται να διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και έκανε κάποιες εργασίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως αναφέρει η αστυνομία, υπάρχουν εκτροπές της κυκλοφορίας:

Στην Λεωφόρο Αναβύσσου και Καλυβίων

Στην λεωφόρο Καλυβίων στο ύψος των Φούρνων Αναγνώστου

Στον Κυκλικό Κόμβο της Λεωφόρου Αναβύσσου – Κερατέας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ