Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου καπετάνιου – Στο μικροσκόπιο το όπλο της “χήρας της Ερμιονίδας”

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η “χήρα της Ερμιονίδας” για τη δολοφονία του συζύγου της, του 42χρονου καπετάνιου, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Σε μία σπάνια περίπτωση στα δικαστικά χρονικά, ζητήθηκε να μπει ως πειστήριο στο ακροατήριο το όπλο του φόνου.

Η πρόεδρος το περιεργάστηκε και ζήτησε από τον μάρτυρα να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Εκείνος εξήγησε με λεπτομέρειες τη λειτουργία του, λέγοντας πως πρόκειται για ένα μικρό και παλιό όπλο, εύκολο στη χρήση του.

Όπως είπε: “γεμίζεις, οπλίζεις και πατάς τη σκανδάλη”, προσθέτοντας πως η κατηγορούμενη θα μπορούσε να έχει επεξεργαστεί το όπλο καθώς πήγαινε συχνά στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα. Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας εάν είχαν υποψιαστεί από την αρχή την χήρα, εκείνος απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως για τον λόγο αυτό δεν εξέτασαν αν είχε πυρίτιδα ή ίχνη πάλης στα χέρια.

“Ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε το όπλο του εγκλήματος στο δικαστήριο, οι συνήγοροι της κατηγορουμένης ισχυρίστηκαν ότι είναι δύσκολο στη χρήση του, ενώ η ίδια είπε στο δικαστήριο πως δεν το έχει δει ποτέ στη ζωή της. Αναρωτιέμαι πώς γίνεται η πλευρά της υπεράσπισης να γνωρίζει πως πρόκειται για ένα δύσκολο όπλο, ενώ η κατηγορουμένη αρνείται ότι το έχει δει”, δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας.

Ως πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο αξιωματικός της Ασφάλειας Ναυπλίου που συμμετείχε στις έρευνες για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης. Ο αστυνομικός περιέγραψε όλα όσα έγιναν το βράδυ που η 40χρονη ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο άνδρα, με τον οποίο είχε αποκτήσει μία κόρη.

Η ομολογία αυτή, βέβαια, δεν έχει γίνει αποδεκτή από την υπεράσπιση της χήρας, με το αιτιολογικό ότι η ίδια δεν την υπέγραψε ποτέ, αν και πρωτόδικα έγινε δεκτή από το δικαστήριο που την καταδίκασε σε ισόβια.

Η Αγγελική Νικολούλη, η οποία είχε αναδείξει τον ύποπτο ρόλο της γυναίκας μέσα από την εκπομπή της, δεν πρόλαβε να εξεταστεί και αναμένεται να καταθέσει στις 22 Μαΐου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ