Νέα στοιχεία για την επίθεση κατά λιμενικών στα Εξάρχεια: Οι δράστες παρίσταναν τους αστυνομικούς

Ως αστυνομικοί που φορούσαν αλεξίσφαιρα ή σκουρόχρωμα γιλέκα”μάχης” εμφανίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Καθημερινή” , τα ένοπλα ”τάγματα” των Εξαρχείων που ακινητοποίησαν και αφόπλισαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τους άνδρες του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο.

Πρόκειται για πρακτική που έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν οργανωμένες συμμορίες, αλλά και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, στοιχείο το οποίο ενισχύει τη σοβαρότητα όσων φέρονται να διαδραματίστηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης μερικά μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού με γνώση της υπόθεσης αλλά και καταθέσεις, οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, ο ένας φέρεται να είχε συντονιστικό ρόλο, ενώ διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του Λιμενικού είπαν ότι βγαίνοντας από το υπό κατάληψη κτίριο στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, οι άνδρες του Κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με τα προτεταμένα όπλα των αγνώστων που τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι». Τα στελέχη του Λιμενικού πίστεψαν προσωρινά πως απέναντί τους είχαν πράγματι αστυνομικούς, όπως άλλωστε είχε συμβεί και σε επιχειρήσεις στο παρελθόν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς φέρονται να φώναξαν προς το μέρος των ενόπλων «συνάδελφοι είμαστε», ενώ άλλοι επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ”ατύχημα”. Μόνο όταν ένας από τους δράστες κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς αλλά ενόπλους με εχθρικές διαθέσεις. .

Οι ένοπλοι σύμφωνα πάντα με πηγές του Λιμενικού, φάνηκαν ότι είχαν ειδική εκπαίδευση αφού τους διέταξαν να βγάλουν τα όπλα από τις θήκες τους τραβώντας τα με τα δυο δάκτυλα από την λαβή. Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τους λιμενικούς, διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πάντως, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, αμφισβητούν ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου ήταν οπλισμένα.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ