• Καταθέσεις "φωτιά" γνωστών δικηγόρων στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

  7:25 μμ, Παρασκευή 05 Απρ 2019 7:25 μμ, Παρασκευή 05 Απρ 2019

  Συγκλονιστικά στοιχεία εισέφεραν την Παρασκευή ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ και δικηγόρος, Θέμης Σοφός στις καταθέσεις τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τα όσα προηγήθηκαν τους μήνες πριν από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

  Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, όπως κατέθεσε, μετά από πρόταση του Αρ. Φλώρου ανέλαβε την υπεράσπισή του στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου (σ.σ. εδώ και λίγες ημέρες έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών») από κοινού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

  «Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο.Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατ.; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου ο οποίος δεν μίλησε».

  Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε πως πριν τη δικάσιμο, η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2017, τηλεφώνησε στον Αλ. Λυκουρέζο. «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι την Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: «Δε φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής».

  Από την πλευρά του, ο Θέμης Σοφός, ο οποίος είχε αναλάβει για κάποιους μήνες την εκπροσώπηση του Γ. Αντωνόπουλου, όπως κατέθεσε, η άποψή του ήταν να μην παρασταθεί πολιτική αγωγή. «Εγώ του πρότεινα ότι θα ήταν καλύτερα να εμφανιστεί να εκθέσει τις απόψεις του και ανάλογα με την έκβαση της δίκης να ασκήσει τις όποιες αξιώσεις σας. Μου είπε ότι η άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι δεν είχε λόγο να μου επιτεθεί γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα άλλαζε απλώς δικηγόρο, αν εγώ έβγαινα από την μέση».

  Ο κ. Σοφός κατέθεσε επίσης ότι ο 65χρόνος δεν του ανέφερε ποτέ τις καταθέσεις των Αλβανών κατηγορουμένων ενώ ο Γ. Αντωνόπουλος εμφανιζόταν βέβαιος ότι ο Φλώρος είναι πίσω από την εντολή.

  Επίσης, ανέφερε ότι ο 65χρόνος του είπε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Φλώρο και αν μπορώ να είναι παρών (σ.σ. ο Σοφός).

  Η συνάντηση, όπως κατέθεσε ο Θ. Σοφός, έγινε στο τέλος Ιουλίου 2017, στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

  Στην συνάντηση περιέγραψε πως «ο Αντωνόπουλος είπε ότι θεωρεί πως ο Φλώρος έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του, αν και δεν έχω αποδείξεις. Ο Φλώρος απάντησε ότι δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα προχωρούσε την υπόθεση και με άλλον δικηγόρο. Στο τέλος της συζήτησης ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπα ‘εγώ δεν θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα’ και του λέει και ο Φλώρος ‘ούτε εγώ’ αναφερόμενος σε κάποιες αγωγές που είχε κάνει. Τα βρήκαν μπροστά μου. Με κεφαλαία το λέω.

  Πρόεδρος: Μα πώς έδωσαν τα χέρια;

  Σοφός: Καταπραΰνθηκε μέσα του η αντίληψη της αντιδικίας αλλά δεν ξέρω αν πείσθηκε.

  Πρόεδρος: Ο ίδιος σε εμάς είπε ότι δεν έγινε τίποτα

  Σοφός: Εγώ δεν θα προβώ σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και για όσα λέει. Αυτά που λέω προκύπτουν και από αλλά πράγματα.

  Πρόεδρος: Είχε ενημερώσει τους συνηγόρους του;

  Σοφός: Θεωρώ ότι ο κ. Λυκουρέζος το ήξερε.

  Μετά, ο κ. Σοφός περιέγραψε πως στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε «είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;».

  «Του λέω ναι, γιατί με ρωτάς; Και μου λέει χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα. Του λέω περίμενε να πάρω τον Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ. Επικοινωνώ με Αντωνόπουλο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. ‘Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά!’. Του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω. Ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι θα στείλει email που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα».

  Σημειώνεται ότι ο κ. Σοφός προσκόμισε το επίμαχο email στο Δικαστήριο.

  Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Μαΐου 2019 όταν και το ΜΟΕ αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο σωφρονιστικός υπάλληλος, Αντώνης Αραβαντινός και ο δικηγόρος, Γιάννης Γλύκας.

  Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της δίκης τα βλέμματα στράφηκαν στο φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας», ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του ένα στυλό.

  Η κίνησή του αυτή παρέπεμψε στη συνομιλία που έχει δει το φως της δημοσιότητας για σχεδιαζόμενη επίθεση με στυλό μέσα στο οποίο θα έχει τοποθετήσει λάμα με στόχο τονΜάκη Βορίδη, συνήγορο πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

  Αμέσως ένας αστυνομικός πήρε από τα χέρια του κατηγορούμενου το στυλό για να του το δώσει λίγο αργότερα προκειμένου να σημειώσει και στη συνέχεια να του το αφαιρέσει και πάλι. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο δικαστήριο ο Μάκης Βορίδης συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

  Πηγή: Dikastiko.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα