Καταδίκη στελεχών της ΔΕΗ για τη μόλυνση στις πηγές τεσσάρων χωριών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης καταδίκασε τρία στελέχη της ΔΕΗ για τη μόλυνση των νερών τεσσάρων χωριών του νομού με εξασθενές χρώμιο.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου Πεδίου σε φυλάκιση 18 μηνών τον καθένα, τον τρίτο κατηγορούμενο, που διετέλεσε για ελάχιστο χρονικό διάστημα διευθυντής στο ίδιο ορυχείο, σε 8 μήνες, ενώ απάλλαξε τον τέταρτο κατηγορούμενο, η θητεία του οποίου δεν συνέπεσε με την επίμαχη περίοδο δημιουργίας προβλήματος στις πηγές των νερών των τεσσάρων χωριών.

Το δικαστήριο, μετά από αίτημα της υπεράσπισης, αναγνώρισε ελαφρυντικά στα πρόσωπα των κατηγορουμένων.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή μόνο του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο οποίος ήταν διευθυντής στο ορυχείο την περίοδο που οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν αποκλίσεις από την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που η διεύθυνση ορυχείου έπρεπε να τηρεί.

Από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορουμένων ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης και η υπόθεση θα εκδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, από το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Το εξασθενές χρώμιο στα νερά τεσσάρων χωριών της Κοζάνης εντοπίστηκε μετά από τυπικό έλεγχο που διενέργησε το 2012 η ΔΕΥΑ του Δήμου Κοζάνης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ