Καθηγήτρια δέχθηκε bullying, απολύθηκε και ζητάει να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση

Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε καθηγήτρια φιλόλογος και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόλυσή η οποία έγινε λόγω σταδιακών αδικαιολόγητων απουσιών της που πραγματοποιηθήκαν μετά το μπούλινγκ που δεχόταν από τον διευθυντή του σχολείου, κάτι που της δημιούργησε τεράστια ψυχολογικά προβλήματα.

Αναλυτικότερα η καθηγήτρια εργαζόταν σε νυκτερινό Γυμνάσιο-Λύκειο νησιού και είχε συγκρούσεις με τον διευθυντή του σχολείου καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν δέχθηκε τις υποδείξεις του διευθυντή να είναι ελαστική στις απουσίες των μαθητών, καθώς το σχολείο ήταν νυκτερινό. Στην μη συμμόρφωσή της προς τις υποδείξεις του διευθυντή, εκείνος άρχισε να αφήνει χαρτάκια στα οποία υποδείκνυε στους καθηγητές να μην βάζουν απουσίες σε κάποιους συγκεκριμένους μαθητές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την καθηγήτρια ο διευθυντής επέτρεψε την εγγραφή ενός μαθητή στην Α΄ Λυκείου χωρίς να έχει απολυτήριο Γυμνασίου και μετά από δική της αντίδραση τον ενέγραψε στην Α΄ Γυμνασίου.

Μετά όλων αυτών ξεκίνησε ένας ψυχολογικός και λεκτικός πόλεμος μεταξύ διευθυντή και της φιλολόγου και όπως λέει παρουσία των συναδέλφων της την προσέβαλε και της φώναζε, ενώ δεν επέτρεψε να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας της ότι εάν πάει θα την έβγαζε «αδικαιολογήτως απούσα».

Έτσι, ξεκίνησε ένα ανηλεές μπούλινγκ ψυχολογικού βιασμού που θα μπορούσε να την είχε οδηγήσει σε αυτοκτονικές τάσεις εάν δεν υπήρχε η οικογένεια της να την στηρίζει, επισημαίνει στην αίτηση ακύρωσης ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όπως υποστηρίζει αντιμετώπισε συμπτώματα πανικού, κατάθλιψης, νευρώσεων, ιλίγγους, αστάθεια και ναυτία.

Στην συνέχεια μετά από αίτησή της αποσπάστηκε στο νομό Αττικής, ενώ όλο αυτό το διάστημα ελάμβανε αναρρωτικές άδειες λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης που είχε περιέλθει.

Ερχόμενη στο νέο σχολείο -όπως υποστηρίζει- αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με τη χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών αλλά και με υγειονομικές επιτροπές, καθώς και με μια εμπαθή σε βάρος της συμπεριφορά εκ μέρους της διευθύντριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εξηγεί στην αίτηση ακύρωσης ότι ζητούσε αναρρωτικές άδειες και άλλες τις ελάμβανε, άλλες όχι, ενώ άλλες τις ελάμβανε μειωμένες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με 6 αδικαιολόγητες αποχές από τα καθήκοντά της, κάτι που την οδήγησε στο πειθαρχικό συμβούλιο και στην οριστική της απόλυση.

Τέλος, υποστηρίζει ότι η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης δεν έχει επαρκεί αιτιολογία και παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα με την απόλυσή της, χάνει και το συνταξιοδοτικό της δικαίωμα μετά από 22 χρόνια υπηρεσία στην εκπαίδευση.Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ