• Μπουτάρης: Το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσει φάρο που θα ακτινοβολεί στον κόσμο

  3:49 πμ, Παρασκευή 21 Δεκ 2018 3:49 πμ, Παρασκευή 21 Δεκ 2018

  Ως χρόνο κατά τον οποίο το Μουσείο Ολοκαυτώματος ξεκίνησε να παίρνει "σάρκα και οστά" χαρακτήρισε το 2019 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης για το περασμένο έτος.

  "Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που μια πρωτοβουλία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, την οποία από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα", είπε ο κ.Μπουτάρης μιλώντας προς τους δημοτικούς συμβούλους για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, στη δυτική πλευρά της πόλης.

  Πρόσθεσε πως τα επόμενα χρόνια το Μουσείο Ολοκαυτώματος "θα αποτελέσει έναν φάρο που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα "Ποτέ Ξανά!" και πως θα λειτουργεί ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης, στα πεπραγμένα του 2017, συμπεριέλαβε τα έργα που έγιναν στην πόλη, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Οικοσύστημα Καινοτομίας Θεσσαλονίκης OK!Thess, τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τα εγκαίνια των δημοτικών ιατρείων στην Τριανδρία, το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, τη μείωση των δημοτικών τελών και των εκσυγχρονισμό των ταμείων του δήμου με τα POS.

  Κριτική στη διοίκηση για τα πεπραγμένα του 2017, με αιχμή τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην πόλη από τον χιονιά, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Εντάξει", Σωκράτης Δημητριάδης. "Με μια πιθαμή χιόνι οι πολίτες έμειναν για ώρες στα αυτοκίνητά τους. Η διοίκησή σας κατάφερε να παγώσουν οι αλατιέρες και τα αλάτια μέσα σε αυτές", είπε χαρακτηριστικά.

  Συμπλήρωσε, ο κ.Δημητριάδης, πως "το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκηση είναι η επικοινωνία και αυτή χωρίς νόημα και ουσία" και κατέληξε: "ευτυχώς οι εκλογές είναι κοντά και θα είναι αμείλικτες".

  Η επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου, είπε πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος "είναι ένα έργο σημαντικό πολλαπλά γιατί αναδεικνύει την ιστορία της πόλης και είναι μνημείο κατά του φασισμού. Εκτός από τη διοίκηση, σημαντική ήταν και η συμβολή της κυβέρνησης". Η κ.Καλφακάκου άσκησε κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα