Έστειλαν μήνυμα κατά του AIDS από την πλατεία Αριστοτέλους – ΦΩΤΟ

Το δικό τους μήνυμα για το AIDS και την αντιμετώπισή του, έστειλαν πριν από λίγο από την πλατεία Αριστοτέλους, άνθρωποι όλων των ηλικιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Απλοί πολίτες άναψαν τα δεκάδες κόκκινα κεριά που τοποθετήθηκαν μπροστά από το “Ολύμπιον” σχηματίζοντας την κόκκινη κορδέλα, διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης του συνδρόμου.

Λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της αφής των κόκκινων κεριών, οι απολαυστικοί “Karanos” έβαλαν ρυθμό στη βραδιά παίζοντας ιδιαίτερους σκοπούς με τα κρουστά τους.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης είχε προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, με το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις και να ενημερώνονται για τη νόσο, τη μετάδοση, την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπισή της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, διανέμεται έντυπο ενημερωτικό, προωθητικό υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και των συμμετεχόντων φορέων καθώς και προφυλακτικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ασθένεια- σταθμός για την ανθρωπότητα, δεν αποτελεί πλέον θανατηφόρα απειλή, ωστόσο χαρακτηρίζεται από ορισμένους οροθετικούς ως “κοινωνική ασθένεια”, εξαιτίας αυτών που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την κοινωνία.

Τις σημερινές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, στηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το AIDS εμφανίζεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, το 1981, από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο ιός που το προκαλεί, ο HIV είχε ανιχνευθεί ένα χρόνο πριν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ