Χιόνισε στην Κρήτη – Ειδυλλιακές εικόνες από τις βουνοκορφές – ΦΩΤΟ

Ένα πανέμορφο λευκό σκηνικό «άφησε» πίσω της η «Πηνελόπη» στην Κρήτη καθώς σε πολλές βουνοκορφές υπήρξαν χιονοπτώσεις.

Τα χιόνια έπεσαν σε μεγάλο υψόμετρο γοητεύοντας όσους ξύπνησαν το πρωί αντικρίζοντας το ειδυλλιακό σκηνικό που διαμορφώθηκε στα Λευκά όρη.

Ο Στέλιος Σούλιαρης που ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία πήρε αμέσως το φωτογραφικό φακό για να απαθανατίσει τις εικόνες από τις λευκές βουνοκορυφές, που τον μάγεψαν.

Όπως ακριβώς προέβλεψε ο μετεωρολόγος κ.Λέκκας οι νιφάδες χιονιού έπεσαν σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων και πάνω και διαμορφώνουν παραμυθένιο σκηνικό.

Λευκές κορυφές και στον Ψηλορείτη

Στα λευκά όμως «ντύθηκαν» και οι κορυφές του Ψηλορείτη όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανωγείων. Όπως σημείωσε ο Μανόλης Καλλέργης μιλώντας στο neakriti.gr: «το χιόνι έπεσε σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τα 1500 μέτρα στον Ψηλορείτη, ωστόσο δεν προκάλεσε προβλήματα στους κτηνοτρόφους. Χαμηλές είναι οι και οι θερμοκρασίες. Ενδεικτικά σήμερα θερμοκρασία κυμαίνεται από 7-8 βαθμούς Κελσίου και χθες έπεσε στους 5 βαθμούς».

Βέβαια οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών είναι απόλυτα συνηθισμένοι στις χαμηλές «βουτιές» της θερμοκρασίας και περνούν τα βράδια τους κοντά σε σόμπες και τζάκια.

Σε ότι αφορά στις προβλέψεις για τον καιρό των επόμενων ημερών, οι βροχές σύμφωνα με τον κ.Λέκκα θα συνεχιστούν στην ανατολική Κρήτη ενώ και την ερχόμενη Δευτέρα, σε κάποιες περιοχές της Κρήτης ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές στο νησί μας.

Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ