Εμφύλιος στα σχολεία για το Μακεδονικό: Στους δρόμους οι μαθητές της Β.Ελλάδας – Συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στις καταλήψεις

Συλλαλητήριο μαθητών στα Προπύλαια, βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, από την “Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».

Την ίδια ώρα στη Λάρισα βρίσκονται υπό κατάληψη 11 σχολεία από μαθητές που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε καταλήψεις σχολείων και αποχή από τις σχολικές αίθουσες προχώρησαν σήμερα το πρωί μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Έβρου.

Υπό κατάληψη τελούν σχολεία στις Φέρες, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, το 1ο λύκειο Ορεστιάδας και στη Νέα Βύσσα. Στην Αλεξανδρούπολη σημειώνεται αποχή μαθητών και όχι καταλήψεις.

Τα 20 από τα 56 συνολικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λέσβο και Λήμνο παραμένουν σήμερα κλειστά με τους μαθητές να διαδηλώνουν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και για άλλα «εθνικά» όπως τα αποκαλούν θέματα. Την ίδια ώρα κανένα σχολείο δεν έχει κλείσε στη Χίο, στη Σάμο και στην Ικαρία.

Στη Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 100 σχολεία. Tα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δείχνουν περιοχή 50 σχολεία – γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ- να βρίσκονται υπό κατάληψη.

Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στο 30% των σχολείων από τα συνολικά 170 είτε πραγματοποιείται κατάληψη είτε οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε αποχή, προκειμένου να συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για τη Μακεδονία διαδηλώνουν οι μαθητές της Βόρειας Ελλάδας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μαθητές από διάφορες περιοχές του Νομού βρίσκονται στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο και το Λευκό Πύργο με σημαίες στα χέρια φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στις 12:00 ξεκίνησε και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ένα άλογο… ο πρωταγωνιστής της συγκέντρωσης των μαθητών στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Με το… άλογο του κατέβηκε ένας μαθητής στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία.

Με μία κίνηση συμβολικής σημασίας, παραπέμποντας στον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο μαθητής από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και έφτασε μέχρι το Λευκό Πύργο με το άλογο του.

Ο μαθητής βρισκόταν στην κεφαλή μιας ομάδας μαθητών που κατέβηκαν από σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης με τα πόδια στο κέντρο για τη συγκέντρωση.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: thesstoday.gr, ΑΠΕ, lifeevents.gr, thessnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ